6 decembrie 2022
3.8 C
București

Medicii SCJU Târgu Mureş au realizat o nouă intervenție de revizie a artroplastiei totale de şold cu reconstrucţie cu grefă osoasă

De citit...

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a realizat, în cursul acestei săptămâni, a treia intervenție din cadrul Programului Naţional de Transplant, Subprogramul Os-Tendon, în anul 2022. O echipă din cadrul Secţiei Clinice Ortopedie şi Traumatologie a SCJU Târgu Mureş a efectuat, miercuri, o intervenţie chirurgicală de revizie a artroplastiei totale de şold stâng cu plastia-reconstrucţia acetabulului stâng cu grefă osoasă, unei paciente de 53 de ani.

Coordonarea echipei din secția condusă de secţie condusă de  Prof. Dr. Tiberiu Bațagă a fost asigurată de Dr. Andrei Gulian, medic primar Ortopedie şi Traumatologie.

Intervenţia chirurgicală a durat aproximativ patru ore şi jumătate şi a constat în înlăturarea componentelor protetice degradate de la nivelul acetabulului stâng şi femurului stâng, reconstrucţia acetabulului stâng cu grefă osoasă şi fixarea componentelor endoprotetice de revizie.

În acest caz, intervenţia chirurgicală oferă mai multe avantaje, cum ar fi: ameliorarea calităţii vieţii pacientei prin corectarea lungimii membrului inferior stâng, corectarea mersului (fără a şchiopăta) şi o recuperare normală, cu reluarea programului recuperator din a treia zi post-operator şi lipsa durerii”, a explicat Dr. Andrei Gulian.

Starea şi evoluţia pacientei este una bună.

Intervenţia s-a desfăşurat în Blocul operator al Secţiei Clinice Ortopedie şi Traumatologie, iar echipa care a realizat întervenţia este formată din Dr. Andrei Gulian, medic primar ortopedie şi traumatologie, Dr. Ioan Nemeș, medic primar ATI, Dr. Virgiliu Cernit și Dr. Valeriu Hîţu, medici rezidenţi ortopedie şi traumatologie,  Dr. Serghei Zanosiev, medic rezident ATI.

Grefa osoasă necesară pentru  intervenţia chirurgicală provine de la Banca de Ţesut Colentina, coordonată de Dr. Andrei Nica.

Autor: Sofia Filip
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Care sunt cele mai mari amenințări la adresa derulării unor afaceri

Cele mai mari ameninţări la adresa derulării afacerilor în următorii doi ani, în ţările G20, sunt reprezentate de impactul inflaţiei rapide, al crizei datoriilor...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img