7 octombrie 2022
17.2 C
București

Grădina Zoologică din Târgu Mureş a deschis Poiana Lemurilor

De citit...

Turiștii care trec pragul Grădinii Zoologice din Târgu Mureș au ocazia de a intra în contact cu familiile de lemuri care trăiesc aici. Instituția de deschis Poiana Lemurilor, un coridor unic în România pe care vizitatorii se pot plimba şi pot interacţiona cu trei familii de lemuri cu coadă inelată.

Noi încercăm să punem în practică o altă politică – să folosim materiale reciclabile, să facem câte un pas ecologic. Deci să nu facem amplasamente din beton, să folosim materiale naturale şi cât de ieftin se poate. Acesta e un exemplu olandez, ce vedeţi aici, asta se întâmplă în Olanda. Deja grădinile mari din lume încep să meargă pe această filosofie”, a explicat directorul Grădinii Zoologice din Târgu Mureş, Szantho Janos.

Reprezentanții Grădinii Zoologice au menționat că nu se recomandă hrănirea animalelor de către vizitatori.

CITEȘTE ȘI: Indira și Adelina, tigrii bengalezi albi de la Grădina Zoologică din Târgu Mureș

Trebuie să mergem înainte şi nu trebuie să inventăm, ci să folosim ceea ce au făcut şi alţii. Acum câţiva ani, am făcut Insula Lemurilor unde au fost cazaţi lemurii, iar acum am venit cu ţarcul acesta, unde se pot vizita de aproape, vizitatorii pot să intre în ţarc. Poiana Lemurilor este pe suprafaţă de peste 50 de ari şi avem 16 lemuri, sunt din 3 familii. O familie e mai veche, este cea pe care am avut-o pe insulă, iar anul trecut am adus încă două familii din alte grădini zoologice şi acum sunt împreună. Sunt în total 16 animale şi se pare că s-au acomodat foarte bine între ele, nu a fost nicio problemă şi sperăm că şi în continuare vizitatorii se vor bucura de ele.”, a precizat Kopacz Andras, directorul adjunct al Grădinii Zoologice din Târgu Mureş.

Autor: Filip Denis
Foto: Grădina Zoologică din Târgu Mureș
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

ElectroPutere Parc a devenit cel mai mare hub de inovație și tehnologie din Oltenia

Forța de muncă bine calificată, infrastructura bună și amplasarea în apropierea Universității din Craiova - cel mai mare centru universitar din sud-vestul României, precum...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img