7 octombrie 2022
17.2 C
București

Sărmăluțe de post

De citit...

Dacă nu mai aveți nicio idee despre ce să gătiți pentru aceste ultime zile de post, puteți opta pentru sărmăluțe cu ciuperci și nucă.

Pentru acest preparat sunt necesare următoarele ingrediente:

  • o varză murată (mare)
  • 300 de grame orez
  • 100 ml ulei
  • 4 cepe mari
  • 2 linguri de pastă de ardei cu roșii (opțional)
  • 2 morcovi
  • 2 rădăcini de păstârnac
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • o jumătate de țelină mică (opțional)
  • 1kg de ciuperci
  • sare si piper dupa gust
  • 2 legături de pătrunjel
  • o linguriță cimbru( opțional)
  • 100 gr de nuci măcinate

Varza murată se spală de mai multe ori în apă rece, după care se desface foaie cu foaie. Varza pe care nu o utilizăm pentru împăturitul sarmalelor o vom tăia mărunt.

După ce am pregătit foile pentru sarmale, punem uleiul la încins, iar în el călim ceapa tăiată mărunt, morcovul și celelalte legume date pe răzătoare. Peste toate adăugăm pasta de ardei cu roșii.

Le lăsăm pe foc aproximativ cinci minute, după care adaugăm și ciupercile tăiate în fâșii subțiri. Amestecăm des, pentru ca legumele să nu se lipească de tigaie. Condimentăm apoi cu sare, piper și le punem deoparte.

În această compoziție se adaugă apoi orezul, spălat în prealabil, verdeața tăiată și nucile. Se amestecă totul foarte bine.

Se pune apoi cu o lingură compoziția în foile de varză, se rulează foaia și se îndeasă la capete.

Sarmalele se pun în straturi într-o oala, iar între straturi se presară cimbru și câte 1-2 linguri cu suc de roșii (opțional).

CITEȘTE ȘI: Sărățele fragede

Atenție! Este de preferat ca pe fundul oalei să se așeze un strat de varză, tocată mărunt. La fel și deasupra.

Se umple oala cu apă fierbinte, cât să acopere sarmalele.Se lasă la fiert timp de 120 minute, la foc mic.

Se servesc calde, cu mămăliguță. Cei care nu țin post,  pot consuma aceste sărmăluțe cu smântână.

CITEȘTE ȘI: Ne bucurăm de o prăjitură cu ciocolată

De asemenea, persoanele care nu preferă varza pot folosi frunze de hrean. În Moldova, sărmăluțele în frunză de hrean sunt foarte populare. Gospodinele din această regiune pun toamna în congelator sau la sare frunze de hrean și le folosesc peste an pentru a face sarmale .

Oricare variantă alegeți, vă garantăm că sărmăluțele cu ciuperci și nucă sunt delicioase.

POFTĂ BUNĂ!

Autor: Genny Vasilescu
Foto: Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

ElectroPutere Parc a devenit cel mai mare hub de inovație și tehnologie din Oltenia

Forța de muncă bine calificată, infrastructura bună și amplasarea în apropierea Universității din Craiova - cel mai mare centru universitar din sud-vestul României, precum...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img