Pentru a nu mai apela la gustările din comerț, vă propun astăzi o rețetă simplă de sărățele fragede, ieftine și spornice. Sărățelele se pot presăra cu chimen, mac, susan sau brânză rasă (cașcaval).
Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- un kg. de făină 000
- 50 ml. de lapte călduț
- 50 gr. de drojdie proaspătă
- 500 gr de margarină
- 100 gr. de lapte praf
- două gălbenușuri
- 30 gr.de sare
Mai aveți nevoie de un ou pentru uns, de semințe de chimen, mac, susan (la alegere), sau de puțin cașcaval ras – preferabil afumat.
Mod de preparare:
CITEȘTE ȘI: Ne bucurăm de o prăjitură cu ciocolată
Se frământă foarte rapid, doar cinci minute, cât să se omogenizeze totul. Textura aluatului trebuie să fie mai degrabă tare, în orice caz mai densă decât a unui aluat de pâine. De aceea este indicat să nu se pună tot laptele de la început. Daca mai este nevoie, se mai adaugă câte 1/2 de lingură.
După trecerea timpului de odihnă, se pornește cuptorul și se fixează la 180 de grade Celsius.
CITEȘTE Și: Pandișpan
Aluatul se întinde cu sucitorul într-o foaie dreptunghiulară de aproximativ trei milimetri grosime. Se decupează sărățele.
Într-un ou bătut se presară un praf de sare și cu compoziția rezultată se ung sărățelele. După presărăm chimen, etc.
Dăm sărățelele la cuptor, iar după ce sunt gata le putem consuma fără probleme
Poftă bună!
Autor: Genny Vasilescu
Foto: Ordinea Zilei