Pentru acest sfârșit de săptămână m-am gândit că vă puteți delecta cu un desert foarte ușor de pregătit. Așa că am ales să vă prezint rețeta mea de pandișpan pufos.
Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 13 ouă potrivite
- 400 gr. de zahăr (pudră)
- 400 gr. de făină 000
- 100 ml. de ulei
- 3 linguri de cacao neagră
- Un plic de praf de copt
- Esență de rom (vanilie, portocala, etc)
- două sticlute de apă rece (se folosesc recipientele de la esență)
- Pentru un plus de gust puteți adăuga fructe confiate sau nucă
Mod de preparare:
Albușurile se bat spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr până obținem o spumă densă și lucioasă. Gălbenușurile se mixează cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr, iar când s-au transformat într-o o cremă groasă se adaugă treptat esențele, iar sticluța de esență rămasă goală o umplem cu apă rece și adaugăm în gălbenușuri. Apoi adăugăm treptat uleiul și praful de copt. Adăugăm albușurile peste crema de gălbenușuri (niciodata invers) amestecând ușor, apoi punem făina și omogenizăm ușor amestecând cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus.
Se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt, întâi compoziția albă, apoi compoziția cu cacao. Amestecăm cu o spatulă cu mișcări circulare ușoare pentru a așeza cât mai bine compoziția în tavă. Apoi băgăm tăvile în cuptor la foc mediu până când se rumenește ușor deasupra.
Nu uitați de ingredientele principale: dragoste din belșug și multe zâmbete!
Pofta buna!
Autor: Genny Vasilescu
Foto: Ordinea Zilei