5 decembrie 2022
1.9 C
București

Sfaturi pentru sănătate: Adulții trebuie să facă minimum 150 de minute de activitate fizică intensă pe săptămână

De citit...

Mișcarea ajută organismul să fie mai puternic în fața bolilor, iar în același timp îmbunătățește semnificativ starea de spirit a celui care adoptă un astfel de stil de viață.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) vine cu o nouă recomandare legată de modalitatea în care omul poate lupta, în timpul pandemiei de COVID-19, pentru a avea o sănătate mintală ridicată. Secretul constă în mișcare, sfatul experților fiind ca toți adulții să facă minimum 150 de minute de activitate fizică intensă pe săptămână.

În cazul copiilor și adolescenților, recomandarea specialiștilor este de o oră de exerciţii fizice zilnic. În plus, este indicată limitarea timpului petrecut în faţa ecranelor dispozitivelor electronice.

OMS a lansat campania „Every Move Counts” (Fiecare Mişcare Contează), iar cu această ocazie a punctat faptul că oamenii de toate vârstele trebuie să compenseze pentru creşterea comportamentului sedentar cu activitate fizică pentru a ţine departe bolile şi pentru a-şi prelungi viaţa.

Creşterea activităţii fizice nu numai că ajută la prevenirea şi ţinerea sub control a bolilor de inimă, diabetului de tip 2 şi cancerului, ci şi reduce simptomele depresiei şi anxietăţii, reduce declinul cognitiv, inclusiv Alzheimer, şi îmbunătăţeşte memoria”, a explicat Ruediger Krech, directorul OMS pentru promovarea sănătăţii.

Experții OMs atrag atenția că înregistrăm o situație îngrijorătoare în contextual în care unul din patru adulţi şi patru din cinci adolescenţi nu fac suficientă activitate fizică, care poate include mersul pe jos, ciclismul, grădinăritul şi făcutul curăţeniei.

Aceste recomandări subliniază ceea ce mulţi experimentează în timpul restricţiilor COVID aplicate peste tot în lume. A fi activ în fiecare zi reprezintă un lucru bun nu numai pentru corpurile noastre, dar şi pentru sănătatea noastră mintală. Telefonaţi unui prieten şi faceţi cursuri online împreună, ajutaţi-vă membrii familiei. Iar atunci când puteţi, mergeţi afară”, a precizat Fiona Bull, şefa Departamentului OMS pentru activitate fizică.

Autor: Sofia Filip
Foto: Pixabay.com
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img