Home Actualitate Locale Microciparea vă salvează animalul de companiei

Microciparea vă salvează animalul de companiei

Un câine ciobănesc belgian, care a fost găsit hoinărind în Constanța, în zona Casei de Cultură, pe 4 februarie 2023, a ajuns din nou la familia lui. Din fericire, câinele blând era microcipat și înregistrat în RECS, astfel că reprezentanții Adăpostului public de animale abandonate din oraș au accesat baza de date și au reușit să îi contacteze pe proprietari.

Microciparea câinilor cu stăpân este obligatorie, conform OUG 155/2001 cu modificările și completările ulterioare.

Câinii neidentificați şi neînregistrați aflați în spațiile publice sunt considerați câini fără stăpân şi sunt tratați conform prevederilor legislației specifice în vigoare.

Solicitarea unui cățel din adăpost se poate face imediat ce patrupedul a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării.

Câinii sunt încredinţaţi spre adopţie numai după ce au fost consultaţi de medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare.

Mai multe detalii legate de adopție puteți obține de la personalul de specialitate din cadrul Adăpostului public pentru animale abandonate din municipiul Constanța, strada Câmpul cu Flori nr.11 fostă Vârful cu Dor nr.5. la numărul de telefon: 0733045213.

Programul cu publicul al adăpostului este următorul:

  •  luni, marți, miercuri, vineri – 10:00 – 14:00;
  •  joi – 09:30 – 17:30;
  •  sâmbătă și duminică – închis.
Autor: Filip Denis
Foto: Primăria Constanța

 

 

Exit mobile version