Home Catalogul partenerilor Muzeul Național Cotroceni

Muzeul Național Cotroceni

Muzeul Național Cotroceni, de-a lungul celor 30 de ani de existență, ce ii aniversează în 2021, și-a propus și își propune în continuare să fie un spaţiu al dezbaterii şi dialogului artistic, să sprijine iniţiativele privind procesul de restaurare, conservare şi valorificare a patrimoniului cultural naţional, ca modalitate de promovare a identităţii naţionale, în strânsă legătură cu mediul academic şi societatea civilă.

Muzeul este amenajat în cadrul unui monument istoric reprezentativ pentru arhitectura românească de la sfârşitul secolului al XIX-lea, palatul regal Cotroceni, singura reşedinţă din întreg teritoriul românesc care a cunoscut folosinţa cea mai îndelungata, de la sfârşitul secolului al XVII-lea şi pâna în prezent. Specificitatea îi este conferită de îmbinarea caracteristicilor unui spaţiu memorial, cu o istorie de aproape 350 de ani, cu cele ale unui muzeu de artă decorativă. Saloanele şi apartamentele sale au o deosebită putere evocatoare, accentul fiind pus nu doar pe valoarea intrinsecă a diferitelor artefacte, ci şi pe semnificaţia lor din perspectiva raporturilor cu personalităţile care au locuit în aceste încăperi de-a lungul timpului.

Muzeul este deschis  pentru vizitare de luni până duminică, în intervalul orar 9.00 – 17.00 (16.00 – ora de intrare a ultumului grup).

Adresă: Bulevardul Geniului numărul 1, cod poştal 060116, sector 6, Bucureşti, ROMÂNIA

 

 

Exit mobile version