29 mai 2023
23.5 C
București

Mureș: Turul Castelelor pe bicicletă

Asociația Visit Mureş lansează în premieră, din vara acestui an, Turul Castelelor pe bicicletă. Traseul se întinde pe 67 de de kilometri.

Obiectivul organizării Turului Castelelor a fost pentru a promova patrimoniul judeţului Mureş. Încercăm să punem castelele în lumină. Acest traseu are 67 de kilometri şi are şase castele de vizitat, plus Cetatea Medievală din Târgu Mureş, care undeva în tematică este aproape de acest parcurs. Turul începe în Brâncoveneşti, după care vom ajunge la castelele din Gurghiu, Gorneşti, Dumbrăvioara, eventual Ernei, depinde în ce stadiu se vor afla reabilitările, şi castelul din Sângiorgiu de Mureş, recent reabilitat. Va fi un tur ghidat, la faţa locului ne vor aştepta proprietarii şi în 20-30 de minute ne vor prezenta aceste castele. Nu cred că, cu ocazia acestui tur, vom avea timp să şi intrăm în interiorul acestor castele, însă după aceea putem reveni şi putem să vizităm acest castel”, a explicat directorul executiv al Asociaţiei Visit Mureş, Lorant Szanto.

În acest moment, castelul Mariaffi din Sângeorgiu de Mureş este reabilitat în totalitate, însă şi celelalte castele sunt vizitabile.

Castelul din Gorneşti intră în reabilitare în acest an, încă nu se ştie exact starea în care va fi, însă contele ne va aştepta în grădină şi ne va prezenta pe scurt povestea castelului. Scopul turului este promovarea, nu neapărat turul efectiv. Turul efectiv poate fi după aceea folosit ca un pachet turistic şi revândut operatorilor, atât din ţară, cât şi din străinătate ca tur pe biciclete a castelelor. E o nişă destul de interesantă şi e un trend mai nou (…) Am primit mai multe feedback-uri pozitive şi pentru acest tur şi pe promovarea castelelor în sine, foarte mulţi turişti au fost interesaţi. Acum trebuie să avem o şi o deschidere mai mare a proprietarilor şi mă gândesc şi a agenţilor economici din zonă care îşi pot crea aceste pachete care să fie interesante pentru turişti”, a mai spus Lorant Szanto.

Pentru cei care nu au posibilitatea să ajungă în județul Mureș, este accesibil, de pe pagina web a asociaţiei, un nou tur virtual prin intermediul căruia se pot descoperi cele mai frumoase atracţii ale regiunii.

Şi digitalizarea în turism este un trend nou şi am încercat şi noi să facem paşi către acest lucru. Acest tur virtual se găseşte pe site-ul nostru şi după ce s-a accesat, poate fi exploatat, atât pe calculator, cât şi pe telefon, dar şi pe ochelari VR. Deocamdată avem un singur dispozitiv VR. De aceea am am venit cu ideea acestor ochelari VR şi a machetei pentru ca turiştii care sunt interesaţi să fie prinşi cu o experienţă”, a subliniat directorul executiv al Asociaţiei Visit Mureş.

Autor: Filip Denis
Foto: Asociația Visit Mureş

 

Articolul precedent
Articolul următor
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei