25 septembrie 2022
18.8 C
București

Munca în exces poate duce la accident vascular cerebral

De citit...

Munca în exces poate duce la accident vascular cerebral. Oamenii trebuie să știe că munca susținută le poate aduce o creștere a veniturilor, dar în același timp efortul pe care îl fac poate determina probleme grave de sănătate.

Într-un studiu recent, realizat în Franța și publicat în jurnalul ştiinţific Stroke, se arată că riscul de accident vascular cerebral a crescut cu aproape 30% în cazul persoanelor care au lucrat peste zece ore pe zi timp de cel puţin 50 de zile pe an.

De asemenea, în cazul persoanelor care au lucrat multe ore pe zi o perioadă de cel puţin zece ani riscul a crescut până la 45%.

Asocierea dintre numărul mare de ore lucrate, timp de zece ani, şi accidentul vascular cerebral pare a fi mai pregnantă în cazul persoanelor cu vârste sub 50 de ani”, a declarat autorul principal al studiului, doctor Alexis Descatha, cercetător la Spitalul Universitar Raymond Poincaré şi Universitatea din Angers.

Oamenii de ştiinţă au analizat date prelevate de la peste 143.000 de cetăţeni francezi, cu vârste cuprinse între 18 şi 69 de ani. Ei au colectat informaţii despre riscul cardiovascular şi accidentul vascular cerebral, obiceiurile nocive ale participanţilor, precum fumatul, şi numărul de ore lucrate.

În total, 1.224 de subiecţi au suferit accidente vasculare cerebrale.

Concluziile cercetării coincid cu cele ale unui studiu publicat în jurnalul ştiinţific The Lancet, care a evidenţiat o asociere între riscul cardiovascular şi numărul mare de ore petrecute muncind. Cercetarea a sugerat că stresul declanşat de numărul mare de ore lucrate, coroborat cu alţi factori de risc relevanţi, consumul de alcool şi nivelul scăzut de activitate fizică pot contribui la sporirea riscului de accident vascular cerebral.

Aş sublinia totodată că mulţi furnizori de servicii medicale lucrează mai mult decât definiţia numărului mare de ore de muncă şi prezintă la rândul lor un risc ridicat de accident vascular cerebral. Ca medic, o să îmi sfătuiesc pacienţii să lucreze mai eficient şi intenţionez să urmez şi eu propriul sfat”, a notat Descatha.

Autor: Sofia Filip
Foto: Pixabay.com
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img