2 decembrie 2023
13.9 C
București

Imaginea unui învingător: Adrian Ahriţculesei pe Mount Sidley. FOTO+VIDEO

Imaginile zilei vin de la alpinistul Adrian Ahriţculesei, care a reușit să transmită un prim mesaj video referitor la ascensiunea sa pe cel mai înalt vulcan din Antarctica – Mount Sidley (4.285 m). Prin această performanță, sportivul român încheie „Circuitul celor 7 vulcani”, devenind astfel primul bărbat din România cu o asemenea reuşită. 

Printr-un mesaj video, sportivul din Petroșani a transmis că vârful a fost cucerit marţi, 17 ianuarie, la ora 16.00 – ora Antarcticii. Adrian Ahriţculesei a menționat că temperatura exterioară era de minus 35 de grade Celsius, în ciuda soarelui de afară.

Afară este foarte, foarte frig, dar următoarea veste cred că o să vă încălzească. Astăzi, 17 ianuarie 2023, ora 16.00 – ora Antarcticii, am ajuns pe cel mai înalt vulcan din Antarctica, şi anume Mount Sidley. Astfel am reuşit să închei circuitul celor mai înalţi vulcani de pe fiecare continent. Sunt foarte fericit! Mulţumesc lui Dumnezeu că m-a ajutat să-mi îndeplinesc acest vis! Mulţumesc tuturor pentru încurajare şi pentru susţinere! (…) Chiar este foarte frig, termometrul arată minus 35 de grade Celsius. Să ne vedem cu bine! Doamne ajută!”, a spus alpinistul.

Adrian Ahriţculesei a plecat, pe 4 ianuarie, spre Antarctica, unde şi-a propus să cucerească Muntele Sidley (4.285 m) şi să încheie astfel „Circuitul celor 7 vulcani”. Alpinistul de 38 de ani, din Petroşani, a ajuns pe 6 ianuarie în oraşul Punta Arenas, din Chile, unde s-a întâlnit cu organizatorii expediţiei din Antarctica.

Alpinistul a dus cu el două bagaje a câte 20 de kilograme, în care a aşezat echipamentul necesar pentru a putea rezista la temperaturile de la Polul Sud. Echipamentul, de la geacă până la sacul de dormit, a fost produs pe comandă specială în România.
Expediţia a fost prevăzută să aibă loc în perioada 6-21 ianuarie, iar costurile ei se ridică la aproximativ 70.000 de dolari.

Adrian Ahriţculesei se va întoarce în ţară pe 24 ianuarie.

Absolvent al Facultăţii de educaţie fizică şi sport din Timişoara, alpinistul lucrează ca optometrist la o firmă din Petroşani.

„Circuitul celor 7 vulcani” presupune escaladarea celor mai înalţi vulcani de pe şapte continente. Prima femeie din România care a reuşit acest circuit a fost Crina „Coco” Popescu, în anul 2012, când avea doar 16 ani.

Autor: Mihai Colț
Foto/video: Costel Avam Facebook

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei