M-am gândit să vă recomand o prăjitură delicioasă pe care o puteți pregăti foarte rapid: cheesecake fără coacere cu cremă fină de dovleac! Dovleacul este vedetă în raioanele de legume- fructe, așa că nu este greu de procurat în acest sezon.
- Brânză proaspătă (sau cremă de brânză) 0,5 kg.
- Frişcă 35% grăsime 0,5 l.
- Dovleac 0,5-0,7 kg.
- Pudră de zahar 150 gr.
- Margarină sau unt 200 gr.
- Biscuiți fărâmicioși 400 gr.
- Un praf de vanilie, scorțișoară.
- Gelatină 30 gr.
- 100 ml de apă
Aveți nevoie de o formă pentru copt..şi dispoziție bună!
Într-un castron punem brânza de vaci,100 gr. de pudră de zahar şi o treime din dovleacul copt (fără coajă) şi mixăm bine cu un blender vertical, până obţinem o cremă fină, omogenă.
Separat mixăm frișca până devine pufoasă. 20 grame de gelatină înmuiată cu apă se topește pe baie de aburi şi se adaugă peste crema de brânză, se mixează bine, apoi se încorporează spuma de frişca câte o parte, fără batere, cu o spatulă.
Se adăugă în formă, peste blatul de biscuiți şi se pune din nou la frigider.
Poftă bună să aveți!!!