Vă propun ca în acest week-end să ne delectăm cu un desert special. Este vorba despre celebra negresă pe care mamele noastre o pregăteau în perioada în care cofetăriile nu aveau o ofertă prea bogată de dulciuri.
Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 200 gr. de unt/margarină
- 500 ml. de lapte UHT
- 500 gr de zahăr
- 50 gr. de cacao
- două esențe de rom
- o linguriță cu vârf de praf de copt
- un praf de sare
- 300 gr. de făină
- nucă tăiată mărunt (opțional)
- 50 gr. de ciocolată ( ½ dintr-o ciocolată mare. Puteți folosi, după preferință, ciocolată cul apte sau ciocolată neagră)
Mod de preparare:
Într-o cratiță se pun la foc untul/margarina, laptele, zahărul și cacao. Se dă în clocot compoziția obținută, după care se lasă să se răcească.
CITEȘTE ȘI: Tiramisu, prăjitura afrodisiac
Din această compoziție se separă 15-20 de linguri, urmând ca în această cantitate, spre finalul rețetei topiți ciocolata, pentru a forma o glazura.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se toarnă compoziția în tavă și se introduce la cuptor pentru 25-30 minute pentru a se coace. Pentru a verifica dacă s-a copt, cel mai bine este să faceți testul cu scobitoarea.
După coacere se lasă să se răcească și se adaugă glazura.
Nu uitați de ingredientele principale: dragoste din belșug și multe zâmbete!
Poftă bună!
Autor: Genny Vasilescu
Foto: Ordinea Zilei