26 martie 2023
19.3 C
București

Negresă pufoasă cu glazură de ciocolată

Vă propun ca în acest week-end să ne delectăm cu un desert special. Este vorba despre celebra negresă pe care mamele noastre o pregăteau în perioada în care cofetăriile nu aveau o ofertă prea bogată de dulciuri.

Negresa pufoasă cu glazură delicioasă de ciocolată era pe masa românilor de fiecare dată când aveau un eveniment în familie. Și cum tradiția trebuie păstrată, m-am gândit că e bine să ne reamintim acest desert atât de iubit pe vremuri.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 200 gr. de unt/margarină
  • 500 ml. de lapte UHT
  • 500 gr de zahăr
  • 50 gr. de cacao
  • două esențe de rom
  • o linguriță cu vârf de praf de copt
  • un praf de sare
  • 300 gr. de făină
  • nucă tăiată mărunt (opțional)
  • 50 gr. de ciocolată ( ½ dintr-o ciocolată mare. Puteți folosi, după preferință, ciocolată cul apte sau ciocolată neagră)

        Mod de preparare:

Într-o cratiță se pun la foc untul/margarina, laptele, zahărul și cacao. Se dă în clocot compoziția obținută, după care se lasă să se răcească.

CITEȘTE ȘI: Tiramisu, prăjitura afrodisiac

Din această compoziție se separă 15-20 de linguri, urmând ca în această cantitate, spre finalul rețetei topiți ciocolata, pentru a forma o glazura.

Când compoziția s-a racit, se adaugă esența de rom, praful de copt și făina. Se amestecă ușor, încorporându-se toate ingredientele. În acest amestec, puteți adauga și nucă, sau alune, sau migdale. În funcție de preferințe.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se toarnă compoziția în tavă și se introduce la cuptor pentru 25-30 minute pentru a se coace. Pentru a verifica dacă s-a copt, cel mai bine este să faceți testul cu scobitoarea.

După coacere se lasă să se răcească și se adaugă glazura.

Nu uitați de ingredientele principale: dragoste din belșug și multe zâmbete!

Poftă bună!

Autor: Genny Vasilescu
Foto: Ordinea Zilei

 

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei