23 ianuarie 2022
0.1 C
București

15 minute de mers pe jos ajută…economia

De citit...

15 minute de mers pe jos ajută…economia mondială. Pentru mulți o astfel de ipoteză poate părea bizară. Totuși, există dovezi care arată că se poate stimula economia mondială cu cel puțin 100 de miliarde de dolari anual prin mișcare. Este suficient ca angajatorii să-și încurajeze salariații să urmeze recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în ceea ce priveşte exerciţiile fizice.

Este dovedit științific faptul că un plus de mers pe jos în fiecare zi sau alergarea uşoară pe o distanţă de un kilometru ar îmbunătăţi productivitatea şi extinde speranţa de viaţă, contribuind la creşterea economic.

Un studiu realizat de grupul de asigurări Vitality şi organizaţia RAND Europe arată că stimularea creşterii economice se datorează ratelor mai scăzute de mortalitate.

Atunci când oamenii sunt mai activi fizic, muncesc mai mult şi contribuie la economie. În plus, au o stare de sănătate mai bună și astfel scade numărul de zile de concediu medical.

Hans Pung, preşedintele RAND Europe, a declarat că studiul a evidenţiat „o relaţie semnificativă între lipsa de activitate fizică şi scăderea productivităţii” şi ar trebui să le ofere factorilor de decizie şi angajatorilor „noi perspective asupra modului în care pot spori productivitatea”.

OMS recomandă tuturor persoanelor adulte cel puţin 150 de minute de efort fizic de intensitate moderată sau 75 de minute de activităţi fizice viguroase pe săptămână.

Autor: Sofia Filip
Foto: Pixabay.com

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Trei tendințe în materie de securitate pentru IMM-uri

Anul 2021 a fost modelat de o redresare economică în urma pandemiei de coronavirus, pe măsură ce oamenii și întreprinderile și-au modificat și ajustat...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img