Home Actualitate Locale Spitalul Județean Târgu Jiu a fost dotat cu un aparat ultraperformant pentru...

Spitalul Județean Târgu Jiu a fost dotat cu un aparat ultraperformant pentru diagnosticarea afecțiunilor gastro

Secția de Gastroenterologie a Spitalului Județean Târgu Jiu are în dotare un echipament medical ultraperformant cu ajutorul căruia pacienții vor beneficia de investigații imagistice exploratorii de maximă acuratețe pentru stabilirea unui diagnostic precis sau pentru stabilizarea stadiului și monitorizarea diferitelor afecțiuni deja existente.

Unitatea medicală a pus în funcțiune noul sistem de endoscopie digestivă superioară și inferioară de ultimă generație, care facilitează vizualizarea și examinarea detaliată, fiind compus din:

  • Videogastroscop HDTV
  • Videocolonoscop HDTV
  • Videoprocesor cu posibilitate de configurare a limbii române și înregistrare a datelor pentru 50 de pacienți
  • Sursă de lumină
  • Tester de imersibilitate
  • Aspirator
  • Monitor medical LCD
  • Troliu endoscopie

Noul echipament medical permite investigarea endoscopică cu bandă îngustă de culoare, care are rolul de a evidenția capilarele și structurile de pe suprafața mucoasei, ceea ce duce la o mai bună delimitare a leziunilor de la nivelul mucoasei.

O afecțiune depistată la timp este mai ușor de tratat, iar prognosticul pentru pacient este mult mai bun. Este un aparat ultraperformant, mai ales datorită tehnicii NBI-narrow band imaging. Superioritatea aparatului se datorează tocmai tehnicii NBI, ceea ce îl diferențiază de alte aparate existente. Este creat un contrast sporit între vasele de sânge din mucoasa digestivă și țesuturile adiacente. Această tehnică ajută în depistarea precoce a tumorilor digestive și a altor leziuni inflamatorii din peretele digestiv. Acest fel de aparat există în clinicile și spitalele universitare din țară. De noul sistem endoscopic beneficiază atât pacienții internați în Secția Gastroenterologie, cât și ceilalți pacienți ai Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu,  pe internare continuă, sau internare de zi”, a menționat dr. Roxana Gheorghițoiu, medic specialist gastroenterologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

Autor: Sofia Filip
Foto: Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu
Exit mobile version