30 aprilie 2024
14.9 C
București

Excelență în matematică: Dr. Georgiana Popovici pregătește elevii români pentru cele mai prestigioase universități din lume

Într-o lume în care părinții își doresc cea mai bună educație pentru copiii lor, iar globalizarea face posibilă deschiderea ușilor către universități prestigioase din întreaga lume, Dr. Georgiana Popovici este mentorul care ghidează și antrenează zilnic mințile a zeci de elevi.

Cu peste 20 de ani de experiență în predare și o mare pasiune pentru matematică și statistică, Georgiana Popovici își concentrează activitatea în pregătirea elevilor pentru examene internaționale precum SAT, A-level, International Baccalaureate sau GMAT.

Rezultatele extraordinare pe care elevii reușesc să le obțină la aceste examene, deschid ușile către un viitor plin de oportunități, posibilitatea de a urma studii la universități de top din lume și, desigur, șansa de a-și construi cariere în domeniile care îi pasionează. 

Ne puteți spune mai multe despre dumneavoastră și despre pasiunea pentru matematică, statistică și predare?

Sunt o persoană simplă și dedicată, pun pasiune în tot ceea ce fac și asta cred că se traduce în rezultate. De când eram copil am fost atrasă de cifre, de logică și de matematică, și pot spune acum, uitându-mă retrospectiv, că parcursul meu profesional a fost clar și cursiv. Îmi place să lucrez cu elevii mei, să le transmit entuziasmul și pasiunea mea pentru științele exacte, dar și să îi ajut să își atingă potențialul maxim în matematică și statistică. De aceea am și decis să deschid un centru de excelență, un loc dedicat, în care ei să se poată pregăti temeinic atât pentru pentru parcursul lor profesional, cât și pentru cel personal. 

 Sunteți cunoscută pentru pregătirea elevilor pentru examene internaționale precum SAT, A-level, Bacalaureat Internațional sau GMAT. Ce înseamnă mai exact aceste examene și ce pași urmează un elev pentru pregătire?

Aceste examene internaționale sunt recunoscute la nivel global și sunt cheia cu care deschid ușa către universități de prestigiu din străinătate. Elevilor le recomand, în primul rând, să se familiarizeze cu structura și conținutul fiecărui examen, asta presupune utilizarea unor materialele de studiu adecvate. Apoi, este important să rezolve cât mai multe exerciții și să lucreze pe exemple practice pentru a-și consolida cunoștințele și abilitățile. În general eu îi susțin și să se alăture unor grupuri de studiu, așa cum avem la centru ori să lucreze în parteneriat cu alți elevi, această practică îi ajută enorm în a se motiva reciproc și a-și împărtăși cunoștințele.

Un aspect important, de care uneori mulți nu țin cont, este și modul în care își gestionează timpul: eu recomand să se facă o planificare eficientă de studiu și să acorde atenție tuturor aspectelor examenului, inclusiv secțiunile de matematică și statistică. Cu efort și determinare, elevii pot obține rezultate excelente la aceste examene. 

Ce metode de predare folosiți pentru a face matematica mai interesantă și mai captivantă pentru elevii dvs.? 

Încerc mereu să aduc matematica în viața lor prin metode interactive și aplicative. Folosesc jocuri, probleme practice și exemple din viața reală pentru a-i ajuta să înțeleagă conceptele într-un mod cât mai simplu. În plus, mă asigur întotdeauna că elevii mei nu doar învață, ci și se dezvoltă ca indivizi, pentru asta încurajez o abordare holistică a învățării. Mai exact, pe lângă predarea materiei, îi încurajez să-și dezvolte abilitățile de comunicare, gândire critică și de rezolvare a problemelor. Primordial sunt și colaborarea și lucrul în echipă, fapt ce le permite să-și dezvolte abilitățile sociale și de leadership. Cel mai mult îmi place să îi încurajez să-și urmeze pasiunile și să-și exploreze interesele chiar și în alte domenii de activitate, dar și să își stabilească anumite obiective personale pe care să le urmărească în timpul pregătirii lor.

Din experiența dvs. ce universități preferă de obicei elevii după absolvire? Sigur aveți multe exemple, însă ce elev v-a făcut să vă simțiți cu adevărat mândră de rezultate?

De obicei, elevii aleg universități din Europa, cum ar fi Franța, Germania, Italia și Marea Britanie. Recent, am observat că există o creștere a interesului și pentru universitățile din SUA. Am avut și am în continuare elevi remarcabili care și-au atins obiectivele și au fost acceptați la universități prestigioase din întreaga lume. Un exemplu în acest sens este un elev din promoția 2019, pe care l-am pregătit personal și care a obținut cea mai mare notă din lume la examenul A level. Este o performanță extraordinară pe care mi-o doresc pentru oricine îmi trece pragul. 

Există vreo metodă specială pentru a învăța mai eficient formulele matematice?

Nu există o rețetă universală fiecare învață și memorează după propriul stil, însă vă pot spune câteva metode pe care elevii mei le aplică cu succes pentru a face procesul mai eficient. În primul rând, e important să înțelegem conceptele din spatele formulelor, nu doar să le memorăm, iar mai apoi să le punem cât mai mult în practică prin exerciții. Cu cât sunt folosite mai des, cu atât ele devin mai familiare. Ce mai cred eu că este eficient… este să găsești exemple concrete care să ilustreze modul în care se aplică formulele în viața reală, de exemplu: probabilitățile care pot fi explicate prin jocul zarurilor.

Cât de important este rolul unui mentor în parcursul unui elev și unde vă pot găsi cei care vor să fie „antrenați” de dumneavoastră?

Rolul unui mentor este extrem de important în parcursul unui elev. Pe lângă îndrumare, susținere și experiență practică, un mentor ajută elevul să-și atingă potențialul și obiectivele. Cei interesați de activitatea mea mă pot găsi simplu la doar un click distanță, aici – https://www.alevel-sat-gmat.ro/

Autor: Isabela Nicolescu
Foto: Ordinea Zilei

 

 

 

 

Mai multe articole

Veniturile OMV în scădere, pe fondul prețului mai mic la gaze

Grupul austriac OMV a raportat marţi o scădere cu un sfert a cifrei de afaceri, până la 8,17 miliarde de euro, în primele trei...

Știrile zilei