11 octombrie 2025
15.6 C
București

Rețeta zilei. Spicy Chicken Bulgogi – pui marinat coreean, perfect pentru grătar

Dacă iubești preparatele picante și aromate, atunci Spicy Chicken Bulgogi (닭불고기 매운맛) va deveni rapid una dintre rețetele tale preferate.

Este un preparat clasic al bucătăriei coreene, în care puiul este marinat într-un sos bogat, pe bază de pastă de ardei iute fermentată, și apoi gătit pe grătar până devine fraged, suculent și ușor caramelizat.

CITEȘTE ȘI: Rețeta zilei. Kimchi Mandu – găluștele coreene cu kimchi care cuceresc orice masă

Ce este Spicy Chicken Bulgogi?

Bulgogi este unul dintre cele mai cunoscute preparate coreene, tradițional realizat cu carne de vită. În timp, rețeta a fost adaptată și pentru carne de pui, care se pretează excelent la marinade intense și la gătirea pe grătar. Versiunea picantă, Spicy Chicken Bulgogi, folosește în special pulpe de pui fără os și piele, astfel carnea rămâne mai suculentă și își păstrează frăgezimea chiar și după gătirea la foc direct.

CITEȘTE ȘI: Rețeta zilei. Mapa Tofu – tofu catifelat cu arome intense și picante

Marinada – secretul gustului autentic

Tot farmecul acestei rețete stă în marinadă. Ingredientele esențiale sunt disponibile la KFOOD.ro și în magazinele fizice K-FOOD din București, Pitești, Craiova și Ploiești:

  • Gochujang (고추장) – pastă de ardei iute fermentată, dulce-picantă
  • Gochugaru (고추가루) – fulgi de ardei iute coreean, pentru un plus de iuțeală
  • Sos de soia pentru pui – pentru umami și profunzime
  • Maesil-cheong (매실청) – sirop de prune verzi, care aduce un echilibru fructat și ușor acid (poate fi înlocuit cu suc de ananas sau măr ras)
  • Ulei de susan, usturoi și ghimbir – pentru aromă și autenticitate

CITEȘTE ȘI: Rețeta zilei. Doenjang-guk – supa coreeană cu pastă de soia, simplă și plină de savoare

Se recomandă ca puiul să fie lăsat la marinat peste noapte, astfel încât aromele să pătrundă bine în carne.

CITEȘTE ȘI: Rețeta zilei. Pui prăjit în stil coreean – crocant, suculent și plin de savoare

Cum se gătește

Spicy Chicken Bulgogi se gătește cel mai bine la grătar, unde căldura intensă caramelizează marinada și oferă preparatului un gust afumat irezistibil. Totuși, poate fi pregătit și pe o tigaie-grill sau într-o tigaie normală, acasă.

Se servește fierbinte, cu frunze de salată, în care se înfășoară bucățile de pui alături de orez și sos ssamjang, dar și cu garnituri simple: ceapă, dovlecei sau ciuperci la grătar.

CITEȘTE ȘI: Rețeta zilei. Bibim-guksu – Tăițeii coreeni reci și picanți, perfecți pentru vară

Cu ce se servește

  • Lettuce wraps (ssam) – frunze crocante de salată în care înfășori puiul și garniturile.
  • Banchan – garnituri tradiționale coreene precum kimchi, murături de legume sau salate reci.
  • Orez alb – pentru a echilibra iuțeala sosului.

CITEȘTE ȘI: Rețeta zilei. Pajeon, clătite coreene savuroase. Sunt gata în 15 minute

De ce merită încercat

  • Este o rețetă rapidă și versatilă, gata în mai puțin de 40 de minute (fără timpul de marinare).
  • Are un gust bogat, dulce-picant și ușor afumat, care cucerește imediat.
  • Este ideal pentru mesele de vară la grătar, dar și pentru cine speciale în familie.

Spicy Chicken Bulgogi este mai mult decât un fel de mâncare – este o experiență culinară care îmbină tradiția coreeană cu bucuria gătitului la grătar. Dacă vrei să aduci gustul autentic coreean la tine acasă, găsești ingredientele autentice de care ai nevoie la KFOOD.ro.

CITEȘTE ȘI: Rețeta zilei. Bulgogi – „carnea de foc” a Coreei, acum și în bucătăria ta

RUBRICĂ SUSȚINUTĂ DE KFOOD.RO

Autor: Ioana Andrei
Foto: KFOOD.RO

CITEȘTE ȘI: Rețeta zilei. Kimbap – gustul Coreei, înfășurat în alge și povești

 

Mai multe articole

Știrile zilei