1 mai 2024
16.5 C
București

Noi șanse pentru bolnavii de cancer. Pacienții SUUB beneficiază de personalizarea tratamentelor în leucemia limfocitară cronică

Pacienții Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB), diagnosticați cu leucemie limfocitară cronică, vor beneficiază de tratament personalizat, ca urmare a unei noi acreditări internaționale primite de instituția sanitară din Capitală.

Unitatea medicală are primul laborator din România care face analiza mutației TP53 prin tehnica de biologie moleculară de secvențiere de nouă generație (NGS). Procedura este esențială în alegerea tratamentului pentru persoanele care suferă de leucemie limfocitară cronică, pentru că identifică bolnavii care trebuie să primească un tratament specific, în funcție de riscul genetic.

Laboratorul acreditat ERIC (European Research Initiative in CLL) este condus de conf. dr. Eugen Radu, specialistul fiind implicat direct în diagnosticul hemopatiilor maligne prin programul național de sănătate care se derulează în SUUB.

Această analiză acreditată ERIC este recomandată atât în ghidurile americane pentru cancer NCCN, cât și în ghidurile europene ESMO, ghiduri care sunt de referință în practica medicală în oncologie și hemato-oncologie”, a punctat prof. univ. dr. Horia Bumbea, coordonatorul Compartimentului Transplant medular și al Subprogramului de diagnostic și monitorizare a hemopatiilor maligne.

Leucemia limfocitară cronică este cea mai frecventă limfoproliferare cronică, iar în Spitalul Universitar de Urgență București sunt numeroși pacienți care sunt îngrijiți și primesc tratament personalizat.

Autor: Ștefania Enache
Foto: SUUB

Mai multe articole

Președintele a promulgat Legea privind energia eoliană offshore

Legea privind energia eoliană offshore a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Actul normativ reglementează cadrul general necesar implementării în România a proiectelor de producere...

Știrile zilei