23 septembrie 2023
19.2 C
București

Hala Laminor se transformă într-o grădină botanică cu plante exotice. Negoiță nu renunță nici la palmieri

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, transformă Hala Laminor într-o grădină botanică cu plante exotice, pe care elevii să o viziteze. Edilul de sector spune că astfel copiii vor putea vedea cum cresc bananele, portocalele, lămâile, curmalele.

Și sediul primăriei de sector se va muta în această clădire, astfel că toți contribuabilii care vor veni la autoritatea locală vor putea vedea noua grădină botanică.

Avem nevoie de spaţiu verde, de plante şi cred că este o ocazie ca cei mici să poată vedea de aproape aceste plante care trăiesc în zone tropicale. Am găsit aceste plante la preţuri foarte mici şi vom amenaja până la sfârşitul acestui an o mini-grădină botanică”, a susținut Robert Negoiţă.

Clădirea industrială Hala Laminor a fost construită în urmă cu 85 de ani şi este un monument istoric realizat după planurile marelui arhitect Horia Creangă, nepotul scriitorului Ion Creangă. Clădirea a fost reabilitată de Primăria Sectorului 3, creându-se un spaţiu vitrat, acoperit, de 70.000 metri pătraţi şi o parcare subterană cu peste 1.500 de locuri.

Negoiță nu renunță nici la palmieri

Robert Negoiță nu renunță nici la ideea de a uple Bucureștiul cu palmieri. Deocamdată, începe cu Sectorul 3 acolo unde este primar. El a anunțat că administrația locală va planta aproape 300 de palmieri aclimatizaţi. De altfel, o parte dintre arborii care au fost scoşi de la Piaţa Unirii au fost sădiţi în faţa sediului administraţiei locale şi în Parcul Pantelimon.

Negoiţă a mai spus că autoritatea locală a plantat şi măslini aclimatizaţi în faţa sediului său şi în curtea unor biserici.

Reamintim faptul că între primarul Sectorului 3 și Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a izbucnit un conflict după ce Robert Negoiţă a plantat palmieri în Piața Unirii din București. Edilul general l-a acuzat pe Negoiță că a încălcat legea și i-a scos palmierii plantați.

La rândul său, Negoiță i-a reproșat lui Nicușor Dan faptul că nu dorește ca Bucureștiul să aibă spații verzi.

Autor: Filip Denis
Foto: Primăria Sectorului 3
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei