27 ianuarie 2022
-0.6 C
București

De ce este bine să te împrietenești cu colegii mai maturi de la muncă

De citit...

Colegii mai maturi sunt o resursă neexploatată de cunoștințe și consiliere în carieră. Este suficient să-i priviți pentru a vă da seama cum o să vă comportați peste ani.

Pe lângă albirea părului (glumind, desigur!), există mari șanse ca, la fel ca ei, să  acumulați mai multe responsabilități și nu doar la locul de muncă. S-ar putea să începeți să vă întâlniți cu cineva sau să vă căsătoriți, poate chiar să aveți copii, să vă deplasați în străinătate pentru un loc de muncă, să vă luați o perioadă sabatică sau, poate, niciuna dintre aceste variante.

Însă analizându-vă colegii mai în vârstă, puteți decide dacă alegerile lor de carieră și stilul de viață aferent vi se vor mai potrivi într-o zi.

Așadar, merită să treceți „granița” propriului birou și să începeți să cultivați relații mai profunde, nu numai cu colegii din categoria dumneavoastră de vârstă. În special, colegii care sunt cu cinci până la zece ani mai mari pot oferi informații  pentru a proiecta următorul capitol al vieții . Dacă aveți noroc,  puteți  afla despre preocupările lor reale, provocările din carieră sau frustrările familiei. 

Discuțiile la o cafea sau câteva minute în plus de conversație la finalul unui apel video despre un proiect  pot  favoriza realizarea relațiilor cu colegii. În plus, o ieșire în grup este deosebit de revelatoare. Schimbarea decorului face ca oamenii să se simtă în largul lor, oferind o atmosferă propice discuțiilor despre  victorii sau eșecuri

Rețineți că unii oameni sunt mai dispuși decât alții pentru confesiuni și, întotdeauna,  sunt discreți în legătură cu anumite aspecte.

Puteți afla informații utile despre raportul muncă- viață personală

Atunci când vorbiți, în afara biroului, cu colegii mai, le puteți înțelege atât exigențele profesionale, cât și pe cele personale. Gândiți-vă la ultima dată când managerul  firmei a plecat în vacanță. Au fost chemați înapoi la birou pentru o situație de urgență sau s-au putut bucura de vacanță?

Unele  indicii le  puteți obține doar urmărind prezența la birou (adică, ajungând devreme și rămânând cu întârziere și văzând cine mai face același lucru).

Dar la birou, deseori se cede doar o  bandă  îngustă din viața unui coleg. Sigur, pleacă  azi devreme pentru o ședință cu părinții la  școală, dar contează doar pentru tine, deoarece îți afectează programul de după-amiază.

Atunci când oamenii sunt în afara orelor de program, discută mai mult. În cadrul unor astfel de întâlniri vă veți da seama dacă au hobby-uri sau își fac timp pentru familie. S-ar putea să vă gândiți dacă doriți să fiți în pantofii lor într-o zi. Le-ai găsi meseria semnificativă? Ce zici de viața lor de acasă? Cum s-au schimbat prioritățile?

Care le sunt prioritățile colegilor mai maturi?

Pentru mulți tineri profesioniști,  viața  într-un oraș mare, ideal aproape de prieteni, este o mare prioritate. Totuși, pentru colegii mai în vârstă, acesta nu ar mai fi cazul. Poate că și-au schimbat domiciliu prin  toată țara pentru a înființa un nou birou sau pentru a sprijini un soț. Poate s-au mutat în suburbii după ce au avut copii.

Poate că și-au dat seama că munca de laborator sau călătoriile frecvente sau de gestionarea resurselor umane nu mai erau pentru ei și au schimbat complet traseele de carieră. Oportunitățile de creștere personală pot influența decizia dacă rămân la o companie pe termen lung sau aleg să plece.

Puteți afla informații vitale despre viitor

Pe măsură ce vă creionați propriul viitor, încercați să faceți acest lucru prin obiectivul colaboratorilor mai maturi.

Compania în care lucrați le-a permis să schimbe departamentele sau i-a sprijinit în timp ce au urmat școala?

Ce fel de concediu pentru copii oferă?

Sunt importane ofertele pentru asigurările de pensionare?

Probabil că mai mulți colegi în vârstă recunosc importanța acestor beneficii și, în afara locului de muncă, vor fi probabil mai deschiși să discute despre provocările conexe cu care s-au confruntat. În curând, veți avea vârsta lor – și veți face față unor probleme similare – așa că este bine să ascultați cu atenție acum.

Vă faceți o mare favoare pentru viitor.

Colegii și-au îndeplinit obiectivele pe care și le-au stabilit când aveau vârsta pe care o aveți dumneavoastră acum?

Aceasta este o întrebare grea și nu doriți să  insistați foarte  brutal asupra ei . Dar, oriunde  ați lucra, este bine să știți dacă oamenii sunt stimulați să obțină succese.

Locul de muncă a oferit angajaților șansa de a urmări proiecte de care sunt pasionați? Colegii dumneavoastră mai în vârstă au  for promovați ? De ce sau de ce nu? O mare parte din această politică rămâne ascunsă, dacă nu o cauți.

Obiectivele personale se extind dincolo de carieră, desigur. Poate aveți un coleg care a visat întotdeauna să viziteze Spania sau să devină vânzător ambulant de   mâncare food truck. Dacă da, a făcut-o sau a fost prea ocupat? Nimeni nu va fi în circumstanțele dumneavoastră exacte, dar este util să evaluați dacă jobul vă va susține (sau va reduce) aspirațiile.

Au colegii dumneavoastră cariere de succes?

Cu toate acestea, măsurați succesul, colegii dvs. mai în vârstă sunt un model pentru ce puteți ajunge. Dacă îi vedeți ca fiind de succes, atunci minunat! Dacă nu, cel puțin știți că poate ar trebui să faceți o schimbare.

Dar, înainte de a obține prea multă apreciere cu privire la colegii mai mari, nu uitați: Nu numai că definiția lor despre succes este probabil să fie diferită de a voastră, este probabil să fi și evoluat de-a lungul timpului în timp ce au început să jongleze cu noi priorități acasă sau au găsit satisfacție profesională în rolurile care nu sunt încă pe ecranul radarului. Poate că definiția dumneavoastră de succes se va schimba și ea într-o zi.

Pentru a vă conecta cu colegii mai în vârstă, puteți începe invitându-i la o cafea. Atunci poate încercați să luați prânzul împreună. Nu veți dori să fie un prânz de lucru în sine, așa că alegeți o zi mai liberă pentru a  vă  permite  să vorbiți în tihnă, astfel încât să-i puteți cunoaște cu adevărat – sau poate chiar invitați-i la o masă gătită acasă. Fiți sensibili la programul lor și încercați să vă conectați într-un mod autentic. Și dacă biroul dumneavoastră are un program de mentorat, luați în considerare să solicitați un mentor care este doar cu un pas sau doi înaintea dumneavoastră în ceea ce privește vechimea la locul de muncă, mai degrabă decât să fiți îngrijorat să vă asortați cu CEO-ul.

Oricare ar fi circumstanțele care v-au permis să vă conectați, nu uitați să le mulțumiți și să țineți minte lecțiile din experiența lor. Cu înțelepciunea prietenilor mai maturi de muncă, veți fi mai bine pregătiți pentru orice va veni.

Autor: Corina Gheorghe
Foto: Pixabay.com

 

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Knauf Insulation preia fabrica Gecsat S.A din Târnăveni

Knauf Insulation, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața materialelor izolante, parte a Grupului Knauf, anunță semnarea contractului de achiziție a fabricii...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img