27 septembrie 2022
16.2 C
București

Berlinul se va axa pe transportul public

De citit...

Departamentul pentru Transport şi Mediu din Berlin a venit cu o propunere care urmărește încurajarea utilizării transportului public. Astfel, autoritățile din capitala Germaniei analizează posibilitatea de a impune locuitorilor orașului să plătească pentru un abonament anual de transport cu mijloacele publice. În acest fel, autoturismele devin mai puțin atractive și sunt reduse ambuteiajele.

Inițiativa ar putea să îi coste pe rezidenţii capitalei Germaniei 761 de euro pe an, echivalentul unui abonament pentru transportul public.

Alte propuneri, bazate pe un studiu de fezabilitate elaborat de firma de consultanţă Ramboll, includ perceperea de la turişti a unei taxe pentru transportul public, taxe de barieră pentru a putea circula cu automobilul prin centrul oraşului şi tarife mai mari pentru parcări.

Departamentul pentru Transport „nu este interesat doar în venituri mai mari, dar şi de impactul asupra traficului, precum eliberarea zonelor urbane de congestionare prin oferirea de stimulente pentru a renunţa la automobil. Vrem să extindem transportul public şi să îl facem mai atractiv pentru mai mulţi oameni”, a declarat purtătorul de cuvânt al departamentului, Jan Thomsen.

Sistemul public de transport din Berlin include 10 linii de metrou, 22 linii de tramvai, peste 150 de linii de autobuze şi mai multe feribot-uri. Există şi o reţea de trenuri regionale care fac legătura între capitala Germaniei şi Brandenburg.

Autor: Ioana Andrei
Foto: Pixabay.com
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img