Din 4 septembrie, în magazinele din Italia, Franţa şi Belgia va fi disponibilă noua „Nutella Plant-Based” – o versiune pe bază de plante a celebrei creme de ciocolată Nutella a producătorului italian de dulciuri Ferrero. Anunțul a fost făcut chiar de compania producătoare.
„În prezent, din ce în ce mai mulţi consumatori aleg să îşi reducă şi chiar să evite produsele de origine animală, din motive ce ţin fie de regimul alimentar, fie de modul de viaţă”, au precizat reprezentanți ai porducătorului de dulciuri.
Compania a decis să elimine laptele şi să adauge ingrediente vegetale precum năut sau sirop de orez în reţeta original, evitând astfel orice ingredient de origine animală. Ferrero dă asigurări că nu a făcut niciun compromis când vine vorba de gust.
Grupul italian, care pe lângă crema de ciocolată Nutella mai produce pralinele Ferrero Rocher şi ouăle de ciocolată Kinder, precizează că „produsul nu este recomandat consumului de persoanele alergice la proteinele din lapte, deoarece este fabricat într-o facilitate în care se procesează lapte”.
Creată în urmă cu 60 de ani, crema de ciocolată Nutella este vândută, în versiunea sa tradiţională, în aproape 170 de ţări.
Averea familiei Ferrero îşi are rădăcinile într-o patiserie de familie din nordul Italiei care folosea alune pentru a înmulţi crema de cacao. Treptat, a devenit o firmă producătoare de dulciuri, deschizând facilităţi de producţie şi birouri peste hotare după cel de Al Doilea Război Mondial. În anii ’60, compania a lansat mărcile Nutella şi Kinder Chocolate, iar ulterior a lansat produse precum bomboanele Tic Tac şi Ferrero Rocher.