19 august 2022
27.7 C
București

Noapte albă la SCJU Târgu Mureş pentru o misiune de prelevare de organe

De citit...

În cursul nopţii de joi spre vineri, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj au prelevat ficatul, rinichii şi corneea de la un pacient aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre un bărbat de 60 de ani, internat în Secţia Clinică ATI cu diagnosticul anevrism arteră cerebrală medie rupt.

Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, iar corneea a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti.

Echipa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş – dr. Mihai Morariu – kdp, dr. Horvath Zsuzsanna, dr. Kiss Otto, as. Dorin Boca şi coordonatorul regional dr. Oana Pitea – a făcut tot posibilul, prin profesionalism şi munca depusă, ca gestul familie să nu fie în zadar şi alţi pacienţi să primească şansa la o viaţă mai bună.

Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipele de prelevare ale: Institutului Clinic Fundeni pentru ficat, coordonată de dr. Vasile Lungu, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj pentru rinichi, coordonată de dr. Andrei Tomuţa, echipa de prelevare de la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice pentru cornee a fost coordonată de dr. Ioana Manole.

Prelevarea de organe realizată în cursul nopţii este a cincea din anul 2022, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Autor: Sofia Filip
Foto: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img