După mesele copioase luate în perioada Sărbătorilor pascale, e bine să începem să gătim preparate mai ușoare, care ne pot ajuta să ne reglăm metabolismul. Și cum peștele este un astfel de preparat, m-am gândit să vă propun o rețetă de caras pe pat de legume.
Pentru a pregăti acest delicios preparat avem nevoie de următoarele ingrediente:
- pește proaspăt (am optat pentru caras, dar este bun orice tip de pește), un kilogram
- două cepe
- doi dovlecei
- trei cartofi
- un ardei capia
- 0,3 kg de roșii
- o lămâie
- trei căței de usturoi
- zece linguri de ulei de măsline
- sare
Mod de preparare: se curăță peștele de solzi, se spală bine, se condimentează cu sare și se stropește cu zeamă de la ½ lămâie. În tava de copt, punem uleiul și legumele tăiate, usturoiul tăiat feliuțe și peste toate se presară cu praf de sare.
CITEȘTE ȘI: Cheesecake fără coacere cu cremă fină de dovleac!
Se așează peștele pe patul de legume, se acoperă cu folie de aluminiu și se dă la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Se îndepărtează folia și se mai lasă încă 10-15 minute pentru ca peștele și legumele să se rumenească frumos!
CITEȘTE ȘI: Pregătim frigărui de somon şi fructe de mare
Poftă bună!
Autor: Bella Steriadis
Foto: Arhiva Ordinea Zilei