Pentru că în Duminica Floriilor este dezlegare la pește, m-am gândit să vă prezint o rețetă simplă care include pește și fructe de mare. Este o rețetă pe care o puteți servi şi celor mai mofturoși musafiri: frigărui de somon şi fructe de mare.
Ingrediente:
- Somon proaspăt- 0,3kg
- Fructele de mare (care vă plac), eu am ales creveţi și caracatiţă
- Usturoi
- Ulei de măsline
- Suc de lămâie
- Tabasco sau ardei iute
Mod de preparare
Peştele se taie cubuleţe. Folosim beţişoare din lemn pe care aranjăm fructele de mare şi peştele.
În tigaia încinsă turnăm 2-3 linguri de ulei de măsline şi adăugăm usturoiul strivit cu muchia unui cuţit (nu tăiat) și sosul Tabasco, o picătură. După numai 15 secunde, usturoiul se înlătură. Folosim usturoiul doar pentru a aromatiza uleiul.
Aranjăm frigăruile în tigaie şi prăjim la foc moderat cam un minut-două de fiecare parte, stoarcem sucul de lămâie peste ele, acoperim cu un capac și mai lăsăm la foc mic încă două minute…doar atât!
Poftă bună!
Autor: Ioana Galeș
Foto: Ordinea zilei