23 septembrie 2023
21.1 C
București

Pregătim frigărui de somon şi fructe de mare

Pentru că în Duminica Floriilor este dezlegare la pește, m-am gândit să vă prezint o rețetă simplă care include pește și fructe de mare. Este o rețetă pe care o puteți servi şi celor mai mofturoși musafiri: frigărui de somon şi fructe de mare.

Ingrediente: 

  • Somon proaspăt- 0,3kg
  • Fructele de mare (care vă plac), eu am ales creveţi și caracatiţă
  • Usturoi
  • Ulei de măsline
  • Suc de lămâie
  • Tabasco sau ardei iute

Mod de preparare

Peştele se taie cubuleţe. Folosim beţişoare din lemn pe care aranjăm fructele de mare şi peştele.

În tigaia încinsă turnăm 2-3 linguri de ulei de măsline şi adăugăm usturoiul strivit cu muchia unui cuţit (nu tăiat) și sosul Tabasco, o picătură. După numai 15 secunde, usturoiul se înlătură. Folosim usturoiul doar pentru a aromatiza uleiul.

Aranjăm frigăruile în tigaie şi prăjim la foc moderat cam un minut-două de fiecare parte, stoarcem sucul de lămâie peste ele, acoperim cu un capac și mai lăsăm la foc mic încă două minute…doar atât!

Poftă bună!

Autor: Ioana Galeș
Foto: Ordinea zilei

 

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei