7 octombrie 2022
17.2 C
București

Zilele Bucureştiului

De citit...

În cadrul Zilelor Bucureştiului, Muzeul Municipiului vine cu o oferă bogată pentru cei care vor să descopere frumusețile Capitalei. Porți deschise pe şantierul arheologic Biserica Manea Brutaru, unde publicul poate vizita cimitirul medieval de sub lăcaşul de cult, ghidaje gratuite, un atelier de explorare urbană, vernisajul unei expoziţii de fotografie reprezintă doar o parte din surprizele pregătite.

Evenimentele organizate de MMB debutează vineri, cu organizarea unor ghidaje gratuite la muzeele din subordinea instituţiei, care se vor desfăşura după următorul program:

  •  Vineri, între orele 15,00 – 18,00, Colecţia de Artă Ligia şi Pompiliu Macovei;
  •  Vineri şi sâmbătă, între orele 12,00 – 17,00, Casa Filipescu-Cesianu;
  •  Vineri şi sâmbătă, între orele 14,00 – 17,00, Muzeul George Severeanu;
  •  Vineri, sâmbătă şi duminică, orele 11,00 – 16,30, Muzeul Victor Babe;
  •  Vineri, sâmbătă şi duminică, între orele 12,00 – 16.00, Muzeul Nicolae Minovici;

Toate aceste ghidaje se vor realiza numai pe bază de programare, prin email la adresa relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro, până joi, ora 16,00; sau telefonic, la numărul 0722574897, în intervalul 10,00-16,00, de asemenea până joi.

Vineri, între orele 20,00 – 2:00, programul de observaţii nocturne la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” (bd. Lascăr Catargiu, nr. 21) va fi prelungit până târziu în noapte. Accesul va fi gratuit pe bază de programare prin email, la relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro, sau la numărul de telefon 0722521939 până joi, la ora 16,00. Observaţiile vor avea loc doar în condiţii meteorologice favorabile.

Zilele Bucureştiului la Muzeul Municipiului includ şi conferinţele: „Bucureşti, oraşul premierelor”, susţinută de muzeograful Andreea Mâniceanu, programată sâmbătă, de la ora 18,00, în grădina Casei Filipescu-Cesianu; „Costumul urban, oglinda societăţii bucureştene în secolele XVIII-XIX”, prezentată de dr. Maria-Camelia Ene – şef Birou Istorie Modernă şi Contemporană, MMB, care va avea loc pe 20 septembrie, de la ora 18.00, la Palatul Suţu.

La Palatul Suţu, va fi vernisată, vineri, de la ora 18,00, expoziţia „Trecut-au anii 2022”, prezentată pe gardul muzeului, iar sâmbătă, este programat, între orele 15,00 – 17,00, un tur ghidat în incinta expoziţiei „Donaţia Beldiman: Hortensia Masichievici-Mişu – Gravura ca pasiune”, de la Palatul Suţu, realizat de Angelica Iacob, şef secţie Artă şi curator al expoziţiei, împreună cu Ana Arsinca, muzeograf.

Sub genericul „Oraşul deschis”, Mona-Silvia Timofte, educator cultural, va susţine, sâmbătă, în intervalul orar 11,00 -14,00, la Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu Storck, un atelier interactiv de explorare urbană dedicat adolescenţilor. Înscrierile se fac de luni până vineri, în intervalul orar 10.,00 – 15,00, în limita locurilor disponibile, pe adresa educatie@muzeulbucurestiului.ro.

De asemenea, Cimitirul medieval de sub Biserica Manea Brutaru (situat pe strada General Constantin Budişteanu) se va deschide publicului pasionat de istorie şi arheologie pe 20 septembrie, între orele 10,00 şi 13,00.

În aceeaşi zi, de la ora 18,00, la Casa Filipescu-Cesianu, Sala Lapidarium, este programată vizitarea gratuită a expoziţiei „În apropierea sfinţilor. Frescele de la Văcăreşti după 40 de ani”, vizitatorii fiind invitaţi ulterior să vizioneze spectacolul de teatru documentar „O crimă perfectă (Îngerii de la Văcăreşti)”, susţinut de Teatrul Masca.

Autor: Bella Steriadis
Foto: Muzeul Bucureștiului

 

 

 

 

 

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

ElectroPutere Parc a devenit cel mai mare hub de inovație și tehnologie din Oltenia

Forța de muncă bine calificată, infrastructura bună și amplasarea în apropierea Universității din Craiova - cel mai mare centru universitar din sud-vestul României, precum...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img