30 noiembrie 2023
0.2 C
București

Workshop: scanare 3D artefacte

În cadrul proiectului Black Sea Archaeology, History and Culture Portal – Arhicup (BSB867), Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța a organizat, în data de 09.07.2021, la sediul central din Piața Ovidiu nr. 12, un workshop cu studenți ai Facultății de Istorie și Științe Politice, din cadrul Universității „Ovidius” Constanța, în cadrul căruia aceștia au efectuat, sub supravegherea specialiștilor, activități de scanare 3D a unor piese din patrimoniul muzeal.

Prin activitatea propusă, instituția noastră a implicat comunitatea educativă locală în activități culturale din cadrul proiectului ARHICUP și a facilitat însușirea de către participanți a unor abilități în utilizarea unor metode digitale pentru promovarea patrimoniului cultural.

Proiectul ARHICUP a debutat la 1 iunie 2020, are o perioadă de implementare de 24 de luni și se derulează în cadrul programului Joint Operational Programme Black Sea Basin 2014-2020, cofinanțat de Uniunea Europeană prin European Neighbourhood Instrument (ENI).

Aplicantul acestuia este Municipalitatea Nessebar (Bulgaria), iar al treilea partener este Muzeul Național de Istorie a Moldovei, din Chișinău. El are ca obiectiv principal promovarea turismului arheologic, istoric și cultural din regiunea Mării Negre, prin utilizarea tehnologiilor digitale.

Autor: Bella Steriadis
Foto: Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei