Home IT&C Social Media WhatsAp dispune de un nou produs. Ce rol are Channels?

WhatsAp dispune de un nou produs. Ce rol are Channels?

Reprezentanții Meta au lansat pe scară largă Channels (Canale), un nou produs disponibil pe platforma sa de mesagerie WhatsApp, care permite vizualizarea postărilor utilizatorilor, la fel ca pe Facebook sau Twitter (în prezent X).

Meta a menționat că Channels este în prezent disponibil în 150 de ţări, compania nu a detaliat însă care sunt aceste țări.

În regiunile în care acest produs a fost lansat, utilizatorii WhatsApp au de acum posibilitatea de a urmări un cont care oferă un canal şi de a vedea astfel mesajele postate pe acesta într-o secţiune separată de comunicările obişnuite de pe platformă.

Ca şi în alte reţele precum X sau Facebook, utilizatorii pot reacţiona la aceste mesaje prin comentarii sau emoticoane.

Meta a subliniat confidenţialitatea Channels, niciun utilizator WhatsApp neavând posibilitatea de a şti ce canale urmăreşte un alt cont.

Platforma permite, de asemenea, administratorilor unui canal să refuze, fără justificare, ca un utilizator să urmărească conţinutul produs de acesta.

Crearea unui canal este, deocamdată, limitată la anumiţi utilizatori, însă Meta intenţionează să ofere această posibilitate pentru toate conturile „în lunile următoare”.

Autor: Mihai Colț
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
Exit mobile version