29 noiembrie 2023
7.9 C
București

WDP a achiziționat o unitate de producție de 20.000 mp aflată în zona metropolitană Pitești

Dezvoltatorul de spații logistice și semi-industriale, WDP, își extinde portofoliul local printr-o nouă achiziție tip sale-and-leaseback a unei unități de producție auto. Clădirea este situată în zona metropolitană Pitești, care este un cluster de producție auto consacrat, centrat în jurul uzinei Dacia Renault.

Unitatea are o suprafață închiriabilă brută de aproximativ 20.000 mp și va fi închiriată înapoi vânzătorului în cadrul unui contract pe termen lung, triplu net, complet indexat. Conform acestuia, chiriașul are opțiunea de extindere a unității.

Datorită eforturilor echipei WDP, putem sărbători adăugarea acestei facilități de producție în portofoliul nostru din România, care ajunge acum la 1,545 milioane mp în țară. Dorim să mulțumim vânzătorului pentru procesul foarte eficient și profesionist. Prin această tranzacție, ne consolidăm și mai mult portofoliul românesc și arătăm încă o dată că ne putem susține partenerii de afaceri actuali și viitori la nivel național”, a declarat Jeroen Biermans, Country Manager WDP România.

Cu această achiziție, portofoliul dezvoltatorului belgian WDP ajunge, în România, la un număr de 68 de proprietăți imobiliare logistice, totalul proprietăților pe care le deține la nivel global însumând aproximativ 7 milioane mp închiriabili, distribuiți în clădiri semi-industriale și logistice din Belgia, Franța, Olanda, Luxemburg, Germania și România.

Totodată, noua unitate inclusă în portofoliul WDP România va fi supusă acelorași măsuri de eficiență energetică adoptate de companie la nivel global, urmând să fie echipată cu sistemul nanoGrid. Astfel, clientul care închiriază spațiul va beneficia de un instrument de monitorizare a energiei în timp real, ce oferă posibilitatea de a analiza consumul de utilități și a lua decizii bine informate în acest sens. În România, marea majoritate a depozitelor WDP au obținut certificarea EDGE, semn distinctiv al construcției durabile, ce necesită o reducere medie a consumului de energie, a apei și a energei încorporate a materialelor utilizate cu aproximativ 30%.

Având la bază convingerea că depozitele built-to-suit sunt o piatră de temelie a unei afaceri sustenabile, WDP urmărește să ofere facilități adaptate nevoilor chiriașilor săi, răspunzând cu flexibilitate prin proiectare eficientă, adaptată și durabilă. În acest fel, WDP susține prin soluții moderne și inovatoare obiectivele de performanță ale clienților săi în ceea ce privește depozitarea, producția și distribuția de bunuri, contribuind la dezvoltarea unui lanț de aprovizionare inteligent.

Autor: Ioana Andrei
Foto: WDP/ Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei