28 septembrie 2023
19.8 C
București

Vara începe în forță la Teatrul Nottara: Distribuții de excepție, regizori în vogă, actori legendari și voci tinere senzaționale

Începem vara la Nottara cu o ofertă bogată de spectacole, prin care veți călători, alături de actorii noștri, în lumi pline de umor, emoție, introspecție psihologică, în universuri ce reflectă atât preocupări umane etern valabile, problematici actuale, cât și aspirația către mai bine și mai frumos.

De la texte clasice la propuneri contemporane, de la Shakespeare, Molière, Bergman, LaBute, Martin McDonagh, până la Marin Sorescu, G. Călinescu, Catinca Drăgănescu, veți descoperi la Teatrul Nottara toate poveștile de care aveți nevoie pentru ca vara voastră să înceapă spectaculos.

În prima zi a mult-așteptatei veri, de Ziua Copilului, Catrinel Dumitrescu este Mama din spectacolul omonim regizat de Cristi Juncu, după un text al laureatului cu Oscar, Florian Zeller.

Iar Alexandru Repan vă dă întâlnire în ultima zi a lunii iunie în casa lui Sigmund Freud, în spectacolul „Vizitatorul” de Eric-Emmanuel Schmitt, în regia lui Claudiu Goga. Între aceste date, vă așteaptă multe alte întâlniri memorabile, astfel încât să petrecem împreună un tip special de vacanță, pe care v-au pregătit-o actorii, regizorii, scenografii, toți artiștii noștri care caută neîncetat forme de expresie inedite.

FETELE PELICAN – o fascinantă saga de secol XXI

În universul construit de cei la The Wardrobe Ensemble și montat pe scena Teatrului Nottara de Horia Suru, pe un text tradus de Monica Andronescu, le veți cunoaște pe Letiția (Crenguța Hariton), Indra (Isabela Neamțu), Sonia (Sorina Ștefănescu) și Maya (Daria Pentelie), patru surori cu personalități diferite, dar cu un destin influențat iremediabil de figura titanică a mamei, în care o veți regăsi într-o interpretare nuanțată, explozivă și colorată pe Victoria Cociaș.

Secrete care acum ies la iveală, trădări, dorințe și neîmpliniri, plus o infinită nevoie de iubire și afecțiune, toate acestea tratate cu un fin simț al umorului, le veți cunoaște pe 3 iunie, de la ora 19:00, la Sala „Horia Lovinescu”, dacă acceptați invitația Fetelor Pelican în casa cu pereți roz, să vă povestească despre Iasmina, mama lor, un etern mister. 

50 de reprezentații ale spectacolului THAILANDA

Pe 9 iunie, de la ora 19:30, în Sala „George Constantin”, ne îmbarcăm pentru a 50-a oară în călătoria către Thailanda, destinația de vis, ce devine un soi de fata morgana, pentru trei prietene de-o viață, Aleka (Andreea Măcelaru-Șofron), Fotini (Victoria Cociaș) și Maro (Cristina Stoica Invanciuc). „Thailanda” de Dimitris Kechaidis și Eleni Chaviara (traducere de Claudiu Sfirschi-Lăudat), în regia lui Alexandru Jitea, scenografia lui Ștefan Caragiu și muzica lui Bogdan Marinescu, este pregătirea ideală pe care puteți să o faceți înainte să plecați în propria voastră vacanță. 

AGNES, ALEASA LUI DUMNEZEU, la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

Tulburătorul caz al unei tinere novice acuzată că și-a ucis nou-născutul este punctul de plecare pentru o poveste care aduce în discuție eterna dihotomie credință vs. știință, fără a oferi un răspuns ferm, căci adevărata provocare este de a accepta că nu există adevăr suprem și că, uneori, adevărul nu mai are rolul vindecător.

„Agnes, aleasa lui Dumnezeu” de John Pielmeier, în regia Sânzianei Stoican, reunește o distribuție de excepție, în care le veți regăsi pe Cristina Juncu, Luminița Erga/ Isabela Neamțu, Victoria Cociaș/ Crenguța Hariton. Traducerea este semnată de Bogdan Budeș, iar scenografia este concepută de Valentin Vârlan.

Acest spectacol care aduce curajos în prim-plan ideea de miracol a fost selecționat în cadrul celei de-a 30-a ediții a Festivalului Internațional de la Sibiu, plasat, anul acesta, chiar sub tema „Miracolului”. Spectacolul va avea două reprezentații în deschiderea festivalului, pe 23 iunie, la orele 17:00 și 21:00, la Teatrul Gong. Dacă nu ajungeți la Sibiu, îl puteți vedea la sediul nostru din Bulevardul Magheru nr. 20, pe 2 și pe 17 iunie, de la ora 19:30, în Sala „George Constantin”.

Iubiri și destine împlinite în A DOUĂSPREZECEA NOAPTE SAU NOAPTEA MAGILOR de William Shakespeare

Pe 28 iunie, de la ora 19:00, la Sala „Horia Lovinescu” aveți din nou ocazia să vă lăsați purtați de magia shakespeariană în care frații Viola și Sebastian, rătăciți în urma unui naufragiu, reușesc nu doar să se reîntâlnească, dar și să își găsească iubirea adevărată. Dacă porniți alături de ei, veți întâlni pe drum și alte personaje colorate, pe excentricul duce Orsino, pe capricioasa contesă Olivia, pe flamboiantul majordom Malvolio, pe bufonul înțelept și șarmant Feste.

La magia celei de-a douăsprezecea nopți, adusă pe scena Teatrului Nottara de Alexandru Mâzgăreanu, lucrează Dan Bordeianu, Cerasela Iosifescu, Daria Pentelie, Rareș Andrici, Alexandru Jitea, Tudor Cucu Dumitrescu, Mihai Marinescu, Luminița Erga, Sorin Cociș, Lucian Ghimiși, Răzvan Bănică, Mircea Teodorescu, Filip Ristovski.

Decorul este realizat de Andreea Săndulescu, costumele sunt marca Alexandrei Boerescu, muzica originală este creată de Alexandru Suciu, iar lighting designul, de Daniel Klinger.

Autor: Bella Steriadis
Foto: Teatrul Nottara
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei