5 decembrie 2022
1.9 C
București

Vă invităm la Noaptea Albă a Galeriilor – NAG 2020

De citit...

Și în acest an, evenimentul Noaptea Albă a Galeriilor – NAG 2020 îşi aşteaptă publicul în trei seri consecutive, vineri, sâmbătă şi duminică, între orele 18.00 şi 24.00, în 60 de spaţii de artă contemporană din Bucureşti.

Suzana Dan, Asociaţia Ephemair, fondatoare a evenimentului, subliniază faptul că „un eveniment ca NAG se încăpăţânează să ofere anual o radiografie cât mai onestă a scenei culturii contemporane locale, iar în contextul extrem de dificil cu care ne confruntăm, nu doar noi, comunitatea culturală, ci întreaga societate, faptul că în acest an am decis să continuăm nu este un gest de curaj din partea nimănui, ci mai degrabă o dovadă a solidarităţii. Sperăm ca acest program extins în premieră pe durata a trei seri să ofere tuturor participanţilor şi publicului un cadru cât mai confortabil pentru o nouă revedere cu NAG”.

Două proiecte speciale au fost pregătite de organizatori, în Capitală:

 •  Sorina Vazelina continuă proiectul Outside Histories la Rezidenţa BRD Scena9 şi îşi adaugă semnătura lucrărilor permanente realizate anul trecut de Pisica Pătrată, Robert Obert, Maria Bălan şi John Dot S. Pentru prima oară, proiectul Outside Histories deschide o secţiune dedicată foarte tinerilor artişti, cu o primă intervenţie a Ninei Jovanovic, artistă emergentă în vârstă de 7 ani.

Proiectul focus NAG Outside Histories#2 va putea fi văzut începând de vineri, 2 octombrie, ora 18.00, în curtea Rezidenţei BRD Scena9 din Strada I.L Caragiale nr. 32.

 • Al doilea proiect special îl prezintă pe Saşa Lazăr, artistul care a făcut identitatea vizuală NAG 2020, cu prima expoziţie personală de pictură la A5 Studio Space: A Longer Exposure.

Noaptea Albă a Galeriilor are loc,în acest weekend, şi în alte zece oraşe:

 1.  Alba Iulia,
 2. Braşov,
 3. Cluj-Napoca,
 4. Craiova,
 5. Iaşi,
 6. Mediaş,
 7. Reşiţa,
 8. Sibiu,
 9. Târgu Mureş
 10.  Timişoara

Programul NAG este disponibil pe www.noapteagaleriilor.ro.

Evenimentul, „gândit pentru a reduce riscul de aglomeraţie, fără a reduce accesul la artă”, se va desfăşura în concordanţă cu normele de siguranţă transmise de către Ministerul Culturii prin Ordinul nr. 3.142 din 31 august 2020 pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară în domeniul culturii.

Noaptea Albă a Galeriilor este un eveniment iniţiat în 2007 la Bucureşti de Asociaţia Ephemair şi dezvoltat de cinci ani în oraşe din România în parteneriat cu organizaţii locale.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Noaptea Albă a Galeriilor-NAG Facebook

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img