7 decembrie 2021
3 C
București

Universitatea Titu Maiorescu din București a inaugurat o nouă clădire

De citit...

Universitatea Titu Maiorescu din București a inaugurat un corp de clădire ultramodern destinat învățământului superior medical. Edificiul se află în campusul universitar medical al Universității (strada Gheorghe Petrașcu, zona IOR, sectorul 3, București), în care își desfășoară o mare parte din activități (cursuri, laboratoare) două facultăți de profil: Facultatea de Medicină și Facultatea de Medicină Dentară.

Noua clădire, începută în iunie 2019 și finalizată în noiembrie 2021, are o suprafață desfășurată de 3400 mp, o suprafață utilă de 2836 mp și o amprentă la sol de 480 mp. Este construită pe șapte niveluri și cuprinde: 18 laboratoare cu un număr de 419 locuri, cinci amfiteatre (623 de locuri), o sală de curs (54 de locuri), o sală multifuncțională (51 de locuri). Toate spațiile de învățământ și cercetare însumează 1147 de locuri.

Clădirea este dotată cu echipamente și logistică IT în valoare de 376.088 euro, cu mobilier specific în valoare de 511.811 euro (laboratoare) și 319.657 euro (amfiteatre). Investiția în dotări (mobilier, echipamente, logistică IT) se cifrează la 1.200.000 euro, investiția totală ridicându-se la 10.700.000 de euro.

Noul edificiu al Universității Titu Maiorescu beneficiază de dotări, echipamente de specialitate și logistică digitală de ultimă oră, oferind un spațiu generos și condiții ultramoderne, pentru desfășurarea cursurilor,  laboratoarelor și a activităților de cercetare științifică.

Prin noul corp de clădire, campusul medical al Universității Titu Maiorescu se dezvoltă în mod semnificativ în ceea ce privește capacitatea de a susține un proces educațional sub semnul calității și al excelenței, la cele mai înalte exigențe și standarde academice.

Clădirea a fost realizată de o echipă de proiectare formată din arhitecții: Răzvan Moșneag și Olga Morar.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Universitatea Titu Maiorescu

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img