Home Actualitate Locale Universitatea Ovidius din Constanţa organizează un seminar studențesc pe teme de Comunicaţii...

Universitatea Ovidius din Constanţa organizează un seminar studențesc pe teme de Comunicaţii mobile şi Cybersecurity

Facultatea de Matematică și Informatică (FMI) a Universităţii Ovidius din Constanţa (UOC) organizează în parteneriat cu Orange Romania, membru al Grupului Consultativ al FMI, o nouă serie de workshopuri care se vor derula în perioada 8 aprilie-3 iunie 2021, în cadrul unui seminar studențesc destinat viitorilor informaticieni, dar şi pasionaţilor de acest domeniu.

Potrivit lect. univ. dr. Gabriela Badea, Prodecanul Facultății de Matematică şi Informatică, intâlnirile care sunt organizate pentru al doilea an consecutiv, vor fi susținute săptămânal de către experți ai Orange România, într-o maniera online pe platforma MS Teams pe linkul: http://bit.ly/Orange_UOC.

Conform calendarului, primul workshop, „Introducere în rețele de telecomunicații-Arhitectura rețelei de telecomunicații mobile. Evoluție. Servicii de bază”, prezentat de Gabriel Papuc, este organizat joi, 8 aprilie, de la ora 14.00, iar pe 16 aprilie, ora 14.00 este programat evenimentul „Q&A-Cybersecurity”, susţinut de Ioan Constantin.

Studenții care au parcurs deja module de securitate cibernetica in cadrul proiectului „Proinfo – pregătirea resursei umane pentru informatica” sunt invitați să completeze un formular până la data de 9 aprilie 2021, pentru a pune întrebări la care vor răspunde experții Orange în cadrul evenimentului Q&A”, a precizat lect. univ. dr. Gabriela Badea, prodecanul Facultății de Matematică şi Informatică.

Ciclul de seminarii continuă pe 22 aprilie, de la ora 14.00 cu tema „Introducere în rețele 5G, caracteristici generale și implementare. Studii de caz”, susţinut de Marius Iordache; 29 aprilie, ora 14.00, „Rețele wireless în spectru deschis” – Al. Oprea şi 13 mai 2021, ora  14.00, „Tehnici de virtualizare” – Mihai Huica.

Apoi pe 20 mai, ora  14.00 „Aplicații in domeniul IoT. Servicii”, temă prezentată de Dorian Drăghici şi se încheie pe 3 iunie cu tema „Securitate Cibernetică Operațională” prezentată de Ioan Constantin, tot de la ora 14.00.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Uniuversitatea Ovidius din Constanţa Facebook
Exit mobile version