25 septembrie 2022
18.8 C
București

Ungaria își închide frontierele pentru străini

De citit...

Ungaria este prima țară din Europa care trece la măsuri extreme pentru limitarea numărului infectărilor cu noul coronavirus. Autoritățile de la Budapesta au decis că țara își va închide frontierele pentru străini, începând cu 1 septembrie. Mai mult, ungurii care se întorc din străinătate vor trebui să intre în carantină la domiciliu.

Anunțul a fost făcut de către Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban. Guvernul ungar a stabilit că, de la 1 septembrie străinii vor putea intra în ţară doar în cazuri justificate. Excepţie de la regulă vor face convoaiele militare, tranzitul umanitar şi călătoriile de afaceri sau umanitare. Detaliile acestor măsuri şi excepţiile la aplicarea măsurii vor fi definitivate sâmbătă dimineaţă, în cadrul unei reuniuni la care va participa şi Viktor Orban.

Referindu-se la cetățenii străini care se întorc din străinătate, Gergely Gulyas a precizat că vor putea ieşi din carantină numai după două teste negative la COVID-19. Aceste reguli dure entru combaterea pandemiei de COVID-19 vor fi în vigoare cel puţin o lună.

Numărul de infecţii a crescut… şi cele mai multe dintre acestea îşi au originea în străinătate. Ungurii care intră în ţară trebuie să-şi plătească ei testele, nu vor fi suportate de stat. Clasificarea epidemiologică a ţărilor a fost abolită – Ungaria este verde, toate celelalte ţări sunt acum pe roşu”, a explicat şeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Ungaria a înregistrat vineri 132 de cazuri noi, cel mai ridicat bilanţ zilnic de la momentul de vârf al pandemiei. Ungaria a avut în total 5.511 cazuri de coronavirus, din care 614 decese.

Viktor Orban, care se află la putere din 2010, se confruntă cu una dintre cele mai mari provocări ale regimului său în condiţiile în care economia Ungariei a scăzut cu 13,6% în al doilea trimestru al anului, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Ungaria a relaxat măsurile de izolare în luna mai. „Nu am dori să reintroducem măsuri de izolare”, a avertizat Gulyas.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Pixabay.com

 

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img