7 decembrie 2021
3 C
București

Un pinguin Adelie a fost găsit pe coasta Noii Zeelande

De citit...

Un pinguin a fost găsit pe țărmurile Noii Zeelande, la cel puțin 3.000 de kilometri (1.864 mile) distanță de habitatul său natural din Antarctica. Acesta este al treilea incident înregistrat în care un pinguin Adelie a fost găsit pe coasta Noii Zeelande.

Pinguinul Adelie, pe care localnicii l-au botezat afectuos „Pingu”, a fost găsit rătăcind pierdut pe coastă, relateaza BBC.  Harry Singh, cel care l-a găsit, a spus că la început a crezut că este o „jucărie  de pluș moale”.

Singh și soția sa au dat peste pinguin când se plimbau, după o zi lungă de muncă, pe plajă, la Birdlings Flat, o așezare la sud de orașul Christchurch.

Mai întâi am crezut că este o jucărie moale, deodată pinguinul și-a mișcat capul, așa că mi-am dat seama că este real”, a declarat Singh pentru BBC.

Imaginile pinguinului postate pe pagina de Facebook a lui Harry Singh au arătat că pinguinul părea pierdut și singur. „Nu s-a mișcat timp de o oră… și părea epuizat”, a spus acesta.

El a apelat la salvatorii de pinguini, deoarece era îngrijorat că pinguinul nu intra în apă, făcându-l astfel o țintă potențială pentru alte animale prădătoare care cutreieră plaja.„Nu am vrut ca acesta să ajungă în stomacul unui câine sau al unei pisicii”, a spus el.

În cele din urmă, a ajuns la Thomas Stracke, care de aproximativ 10 ani se ocupă cu reabilitarea  pinguinilor  pe Insula de Sud a Noii Zeelande.

Stracke a fost șocat să constate că exemplarul era un pinguin Adelie – o specie care trăiește exclusiv în peninsula Antarctică. Împreună cu un medic veterinar,  el a preluat pasărea în aceeași seară.

Subponderal și deshidratat

Analizele de sânge efectuate lui Pingu au arătat că acesta este ușor subponderal și deshidratat. I s-au administrat lichide și a fost alimentat printr-un tub de hrănire.

În cele din urmă, pasărea va fi eliberată pe o plajă sigură din Peninsula Banks, care nu are câini.

Descoperirea unui  pinguin Adelie pe coastele Noii Zeelande este doar a treia din istorie după două incidente din 1993 și 1962.

Experții spun că episoadele în care exemplarele Adélie ajung în Noua Zeelandă sunt rare, dar dacă se îndesesc în viitor, ar putea fi un semn îngrijorători.

Cred că dacă am începe să  înregistrăm sosiri anuale de pinguini Adelie, am putea avansa ipoteza că ceva s-a schimbat în ocean, ceva pe care trebuie să-l înțelegem Mai multe studii ne vor oferi mai multe detalii despre călătoriile pinguinilor, ce fac ei, care sunt tendințele populației – ne vor spune ceva despre sănătatea acelui ecosistem marin în general” a declarat Philip Seddon, profesor de zoologie de la Universitatea Otago, pentru The Guardian.

Autor: Corina Gheorghe
Foto: Harry Singh Facebook
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img