7 octombrie 2022
17.2 C
București

Un ieșean „a uitat” să declare la Fisc 11,7 milioane lei. Are de plătit taxe de 3,5 milioane de lei

De citit...

Un român, cu domiciliul fiscal în Iași, „a uitat” să raporteze la Fisc 11,7 milioane lei, suma reprezentând diferența dintre veniturile declarate de contribuabil și cele calculate de ANAF. El va trebui să achite statului impozite de 3,5 milioane de lei.

În luna iulie, aşa cum am spus încă de la conferinţa de la şfârşitul lunii iunie, am realizat mobilitatea la 120 de funcţionari publici de la alte structuri către Direcţia Generală de Verificări Peroane Fizice. Am făcut şi sesiuni de instruire, de pregătire profesională cu 99 dintre aceşti inspectori. S-au selectat şi s-au emis deja avizele de inspecţie la 211 persoane şi în acelaşi timp printr-un ordin de preşedinte ANAF 1286 care a fost publicat în Monitorul Oficial 733 din 21 a VII 2022 am extins competenţa de exercitare a verificării situaţiei fiscale personale şi la structurile de inspecţie fiscală persoane fizice de la unităţile teritoriale subordonate ANAF, pentru a putea să aibă competenţă de verificare şi aceste structuri. În luna iulie s-au descoperit 21,4 milioane lei diferenţe între veniturile declarate şi veniturile estimate de noi, creanţele fiscale aferente, respectiv impozitele calculate pe această sumă, au fost de 5,9 milioane de lei. Cea mai mare diferenţă a fost găsită la un contribuabil din judeţul Iaşi, de 11,7 milioane de lei, creanţa stabilită, respectiv impozitul pe care trebuie să-l plătească este în valoare de 3,5 milioane de lei. În Bucureşti la un contribuabil diferenţa a fost de 3,5 milioane de lei, creanţa stabilită a fost de 1 milion de lei, iar în Buzău, la un contribuabil diferenţa a fost de 3,2 milioane de lei, creanţa stabilită a fost de 0,8 milioane de lei. V-am dat trei cele mai mari diferenţe şi impozite stabilite pe care l-au descoperit colegii mei în luna iulie”, a anunțat preşedintele instituţiei, Lucian Ovidiu Heiuş.

Oficialul ANAF a menționat că nu poate oferi detalii legate de domeniile în care activează persoanele acestea, deoarece s-ar secretul fiscal. În cazul în care aceste persoane vor contesta în instanţă deciziile în privinţa lor atunci se vor putea afla mai multe detalii despre persoanele respective.

Autor: Victoria Preda
Foto/video: ANAF Facebook
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

ElectroPutere Parc a devenit cel mai mare hub de inovație și tehnologie din Oltenia

Forța de muncă bine calificată, infrastructura bună și amplasarea în apropierea Universității din Craiova - cel mai mare centru universitar din sud-vestul României, precum...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img