4 iunie 2023
16.4 C
București

Turiștii vor beneficia de tururi ghidate GRATUITE pentru a descoperi „muzeul în aer liber” – Oradea

Turiștii care vor ajunge în Bihor vor beneficia, în fiecare weekend, începând cu 5 august, de tururi ghidate GRATUITE pentru a descoperi „muzeul în aer liber” – Oradea. Proiectul este derulat de Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR) și se adresează atât turiștilor, cât și orădenilor care vor să se relaxeze și să descopere frumusețile orașului.

Tururile ghidate au loc vinerea (de la ora 18.00), sâmbăta şi duminica (de la ora 10.00), se realizează în limba română şi durează aproximativ 2,5 – 3 ore. Toate au ca punct de plecare Cetatea Oradea. La cerere pot fi organizate şi tururi în limba engleză.

În mod special, luni, 15 august, urmează să fie organizat un tur al orașului.

Tururile sunt oferite de către ghizi de turism acreditaţi, experimentaţi în tururi outdoor şi indoor. Persoanele interesate nu trebuie să se înscrie, dar solicitările pentru tururile ghidate în limba engleză trebuie făcute prin intermediul site-ului visitoradea.com. În cadrul acestor tururi vor putea participa şi tineri pasionaţi de turism, pentru o mai bună înţelegere a acestei profesii şi pentru a descoperi lucruri mai puţin cunoscute despre arhitectura şi istoria clădirilor care vor fi prezentate.

Participanţii vor putea descoperi Cetatea Oradea (exterior), Palatul Ullmann, Parcul 1 Decembrie, Casa Darvas-La Roche (exterior), Parcul Traian cu Palatul de Justiţie, Clădirea Baroului, Clădirea BNR, precum şi palatele iconice de pe strada Republicii – Apollo, Moskovits Miksa, Stern, Piaţa Ferdinand cu Teatrul de Stat, Casa Poynar, Casele Adorjan, Hotel Pannonia, Piaţa Unirii şi Strada Vasile Alecsandri.

Organizatorii doresc să ofere o experienţă inedită atât vizitatorilor din toate colţurile ţării, dar şi orădenilor care nu au explorat oraşul prin ochi de turist, descoperind astfel importantele monumente istorice din oraşul în care locuiesc. Iniţiativa este menită să aducă plus valoare experienţei vizitatorilor din această perioadă, fiind un program pilot care poate fi reluat şi în viitor, în funcţie de numărul de participanţi.

Tururile ghidate gratuite vin în întâmpinarea turiştilor ca un beneficiu în plus, faţă de campania de gratuităţi „Oradea cu drag”, unde fiecare turist care petrece minim două nopţi în municipiul reşedinţă se poate bucura de gratuitate la muzee, transport public 24 de ore şi discount-uri la cafenelele şi restaurantele care au ales să participe în această campanie.

Informaţii suplimentare pot fi găsire pe site-ul visitoradea.com sau pot fi solicitate la adresa de email office@visitoradea.com sau telefonic la +4 0359 807 907.

Autor: Bella Steriadis
Foto: Visit Oradea

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei