28 septembrie 2023
19.8 C
București

Tribunalul Buzău își suspendă activitatea

În perioda 6-9 iunie, Tribunalul Buzău își suspendă activitatea, în semn de protest faţă de preconizatele modificări legate de pensionare din statutul magistratului.

Solicită imperativ ca orice soluţie legislativă să fie urmarea dialogului loial între puterea judecătorească şi cea legislativă, pentru găsirea unor rezolvări care respectă predictibilitatea, garanţiile constituţionale şi demnitatea statutului de judecător. Solicită ferm ca modificările legislative preconizate să nu afecteze drepturile magistraţilor aflaţi în funcţii şi orice eventuală modificare a vârstei de pensionare să producă efecte exclusiv în privinţa judecătorilor recrutaţi sub imperiul noilor reglementări ce trebuie, în mod imperativ, corelate cu ritmul îmbunătăţirii condiţiilor de muncă. Solicită imperativ asigurarea resurselor materiale şi umane necesare unei normale organizări a activităţii instanţelor de judecată, în scopul respectării drepturilor la un proces echitabil şi la soluţionarea cauzelor într-un termen rezonabil”, se arată într-un comunicat de presă.

Pe parcursul protestului, urmează să fie organizate şedinţe de judecată în cauze în care sunt implicate persoane în stare de detenţie, pentru măsuri preventive, drepturi şi libertăţi, ordine de protecţie, ordonanţe preşedinţiale sau probleme legate de minori şi familie. Totodată Tribunalul Buzău anunţă că va organiza o nouă adunare a judecătorilor pe 8 iunie „pentru reanalizarea situaţiei care a generat protestul”.

Autor: Mihai Colț
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei