27 septembrie 2022
18.1 C
București

Trei luni de închisoare pentru persoanele care sosesc în Finlanda din țările cu risc și nu se izolează 14 zile

De citit...

Autoritățile finlandeze au trecut la măsuri drastice pentru a evita o creștere a numărului infectărilor cu noul coronavirus. Astfel, orice persoană ce vine dintr-o „ţară cu risc” şi ajunge în Finlanda va trebui să se supună izolării de 14 zile sau riscă amendă sau o pedeapsă de trei luni de închisoare.

Până acum, această ţară recomanda doar autoizolarea de două săptămâni, fără a impune sancţiuni celor care încălcau dispoziţiile.

Ministrul sănătăţii Krista Kiuru a anunțat că nou-veniții vor fi supuşi testelor obligatorii. Această decizie intervine ca urmare a sosirii pasagerilor pe cale aeriană din ţări din Estul Europei sau din Balcani, testaţi pozitiv sau care au refuzat să fie testaţi la sosire.

După un număr foarte limitat de cazuri de contaminare la începutul verii, 135 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele şapte zile.

Numărul de contaminări ne-a surprins”, a spus Kiuru. Responsabili din domeniul sănătăţii au atribuit această creştere a contaminărilor sosirii unor persoane infectate din străinătate.

Ministrul Sănătăţii ia în considerare interzicerea zborurilor din ţările cu risc, dacă este necesar.

Aceste noi restricţii se vor aplica tuturor pasagerilor provenind din ţări ce nu se află pe lista verde stabilită de autorităţile finlandeze, care enumeră ţările care au avut mai puţin de opt cazuri noi la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni.

Aproximativ 25 de ţări din lume sunt considerate a fi sigure, potrivit acestei liste, printre care Irlanda, Japonia, Grecia, Cipru sau Uruguay.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Finlanda este una dintre ţările cu o rată foarte scăzută de contaminare în Europa, cu doar trei cazuri la 100.000 de locuitori.

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu
Foto: Pixabay.com

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img