3 decembrie 2021
10 C
București

Trecerile de pietoni de lângă școlile din București ar urma să fie supraînălţate

De citit...

În ședința Consiliului General al Capitalei de miercuri este supus aprobării un proiect care prevede că trecerile de pietoni nesemaforizate situate la o distanţă mai mică de 300 de metri de unităţile de învăţământ ar urma să fie supraînălţate.

În vederea sporirii gradului de siguranţă rutieră din proximitatea unităţilor de învăţământ preuniversitar din Municipiul Bucureşti, se aprobă demararea procedurilor de supraînălţare a trecerilor de pietoni nesemaforizate situate la o distanţă mai mică de 300 de metri de oricare din intrările în incinta acestora, acolo unde nu se afectează circulaţia mijloacelor de transport în comun”, se arată în proiectul de hotărâre.

Trecerile de pietoni respective vor fi stabilite de către administratorii drumurilor, sub coordonarea Administraţiei Străzilor, cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie a Municipiului Bucureşti.

Lucrările necesare supraînălţării vor fi realizate în baza criteriilor tehnice stabilite printr-un studiu realizat de Administraţia Străzilor. Documentaţiile tehnico-economice ale lucrărilor vor fi supuse aprobării CGMB sau a Consiliilor locale de sector.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Ce îngrijorări au investitorii din sectorul imobiliar

Încrederea investitorilor imobiliari în performanța sectorului în 2022 este mai puternică decât în urmă cu un an, dar incertitudinea rămâne. Companiile vor să reia proiectele...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img