25 septembrie 2022
18.8 C
București

Tranzacție pe piața bancară: Vista Bank preia Credit Agricole România

De citit...

Prima tranzacție a anului vizează piața bancară. Vista Bank a semnat un acord pentru achiziționarea întregului pachet de acțiuni al Credit Agricole România. Afacerea se află în faza obținerii aprobării din partea Băncii Naţionale a României şi a Consiliul Concurenţei și ar putea să se finalizeze pe parcursul primului semestru al acestui an.

După finalizarea achiziţiei, Vista Bank va deţine active totale de peste 1,2 miliarde euro, credite de 750 milioane euro, depozite de 1,1 miliarde euro şi peste 105 milioane euro capital CET1.

Achiziţia Credit Agricole România reprezintă un moment important pentru Vista Bank şi este în conformitate cu strategia noastră de a ne creşte şi consolida în continuare poziţia pe piaţă. Ne concentrăm pe susţinerea economiei româneşti, prin generarea de valoare pentru toate părţile interesate, clienţi, angajaţi, acţionari. Dorim să le mulţumim reprezentanţilor Credit Agricole pentru cooperarea şi profesionalismul lor în această tranzacţie”, a explicat Stavros Lekkakos, preşedinte al Consiliului de Administraţie Vista Bank.

În această tranzacție, PWC şi David & Baias au acordat cumpărătorului consultanţă financiară şi juridică, în timp ce Deloitte a asigurat consultanţă financiară pentru anumite aspecte. De partea vânzătorului s-a aflat firma de avocatură Clifford Chance.

Tranzacțiile din industria financiar-bancară sunt caracterizate de o complexitate sporită, fiind vorba despre una dintre cel mai strict reglementate industrii la nivel global. Experiența pe care am acumulat-o în astfel de proiecte, precum și colaborarea transparentă și profesionistă cu toate echipele implicate au fost foarte importante în adaptarea la actualul context și parcurgerea cu succes a etapelor procesului de vânzare până la semnarea tranzacției”, a explicat Loredana Ralea, counsel Clifford Chance.

Vista Bank este prezentă pe piaţa bancară din România din 1998, deţine o reţea de 31 de sucursale şi 320 de angajaţi şi oferă o gamă completă de produse şi servicii clienţilor locali şi internaţionali.

Credit Agricole România are o reţea de 14 sucursale, active totale de 535 milioane euro, depozite de 410 milioane euro şi credite de 395 milioane euro.

Autor: Mihai Colț
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img