25 septembrie 2022
24.5 C
București

Tranzacție în industria energetică. Dietsmann finalizează achiziția KAROM

De citit...

O nouă tranzacție în industria energetică s-a încheiat zilele acestea. Dietsmann, unul dintre cei mai importanți furnizori globali de servicii de Operare și Mentenanță pentru industria energetică, a achiziționat de la filialele din România ale Kraftanlagen și Kremsmueller pachetele de acțiuni din cadrul KAROM Servicii Profesionale în Industrie.

Tranzacția, inițiată în ultima parte a anului 2019, contribuie la consolidarea serviciilor de Operare și Mentenanță oferite companiilor din sectorul energetic, obținând un mix optim între expertiza și capacitățile operaționale ale celor două companii.

KAROM este unul dintre furnizorii de termen lung pentru OMV Petrom, oferind în prezent mentenanță și transport de suprafață pentru două dintre zăcămintele de gaze și petrol onshore ale companiei. Cu o echipă de circa 300 de angajați, KAROM are o expertiză vastă în segmentul upstream al industriei de petrol și gaze (care cuprinde activitățile de explorare a zăcămintelor, dezvoltare și producție), în special în domeniul tehnologiilor electrice de măsurare, control și reglementare, dar și în domeniul mecanic și rețelele de conducte.

Dietsmann și-a extins în ultimii ani prezența în zona balcanică, iar KAROM este o alegere foarte potrivită pentru piața din România. Împreună punem bazele unei prezențe solide în industria energetică din România”, a declarat Peter J. Grobmueller, Country Manager Dietsmann România.

Dietsmann a luat decizia de a-și consolida prezența în peninsula Balcanică după o analiză profundă a potențialului regiunii. În 2018 Dietsmann a cumpărat compania bulgară Energoremont Holding, extinzându-și prezența pe segmentul petrochimic, al energiei electrice din surse nucleare și convenționale precum în domeniul minier din Estul Europei.

Autor: Victoria Preda
Foto: Dietsmann România
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img