23 ianuarie 2022
0.1 C
București

„Tosca”, una dintre marile capodopere ale lui Puccini, transmisă în cadrul Seri de Operă Online

De citit...

Opera Națională București prezintă iubitorilor genului liric spectacolul „Tosca” de Giacomo Puccini, regia Mario De Carlo, în cadrul programului Seri de Operă Online. Spectacolul va fi difuzat marți, 19 mai 2020, începând cu ora 18:30, pe pagina de Facebook a Operei Naționale București și  pe site-ul www.operanb.ro/operaonline.

Revizuirea libretului de către Luigi Ilinca și Giusepe Giacosa i-a oferit lui Puccini fundamentul pentru cea mai reprezentativă operă a stilului său de maturitate. Prin intermediul limbajului muzical, „Tosca” conturează personaje complexe, caractere puternice antrenate într-un parcurs dramatic cu final tragic pentru fiecare dintre acestea.

„Tosca” este una dintre cele mai îndrăgite opere din lume și o poveste „roller coaster” de dragoste, lăcomie, crimă și intrigă politică. Această lucrare complexă, a cărei forță Puccini a intuit-o încă dinainte de a o compune – „o operă de care am nevoie”, spunea el pe atunci – nu și-a pierdut farmecul  nici după mai bine de un secol de la premiera mondială. Ceea ce înseamnă că spectatorii oricărei generații au nevoie, așa cum a avut și Puccini, de această operă. „Tosca” rămâne așadar o oglindă în care ne privim, din când în când, cu toțiiculmile și coborâșurile sufletului.

  • Sponsor oficial: Enel România
  • Partener de mobilitate: Kia
  • Sponsori: Banca Comercială Română, Aqua Carpatica, Zarea
  • Parteneri: Artmark, Sansha
  • Parteneri media: Europa FM, TVR, Radio România Cultural, Radio România Muzical, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, România TV, Zile și Nopți, Agerpres, Ziare.com, Business24, Ziarul Metropolis,   Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei
Foto: ONB
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Trei tendințe în materie de securitate pentru IMM-uri

Anul 2021 a fost modelat de o redresare economică în urma pandemiei de coronavirus, pe măsură ce oamenii și întreprinderile și-au modificat și ajustat...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img