Home IT&C Telecom Telefonica înlocuiește echipamentele Huawei cu produse de la Ericsson

Telefonica înlocuiește echipamentele Huawei cu produse de la Ericsson

Telefonica a achiziţionat echipamente de reţea 5G de la producătorul suedez Ericsson, pentru a înlocui unele dispozitive pe care Huawei le-a instalat în Spania.

Înlocuirea echipamentelor avansate de reţea pentru telefonia mobilă face parte din strategia anunţată de Telefonica în 2019 pentru diversificarea furnizorilor.

Publicația spaniolă Expansion a informat că firma de telecomunicaţii a instalat iniţial echipamente Huawei pe care le achiziţionase deja, înainte de a încerca să-şi asigure furnizori alternativi.

Sursele nu au precizat cât de mult echipament a achiziţionat Telefonica de la Ericsson sau când a avut loc tranzacţia.

Reprezentanţii Huawei şi ai subsidiarei spaniole a Ericsson nu au fost disponibili pentru comentarii.

Chiar dacă grupul chinez „s-a obişnuit cu sancţiunile americane”, impuse începând din 2019, noile sale domenii de afaceri care au legătură cu tehnologia 5G nu pot contracara pierderile generate de afacerile cu telefoanele mobile, a declarat recent Eric Xu, preşedintele Huawei.

În 2019, Huawei a devenit o victimă a tensiunilor comerciale dintre SUA şi China, după ce Casa Albă a declarat producătorul chinez de echipamente de telecomunicaţii drept o ameninţare la adresa securităţii naţionale şi ulterior i-a impus mai multe sancţiuni comerciale. Aceste sancţiuni i-au afectat creşterea şi au forţat Huawei să îşi vândă marca de telefoane low-end Honor.

Autor: Mihai Colț
Foto: Telefonica

 

Exit mobile version