30 septembrie 2022
16.7 C
București

Teatrul Nottara prezintă spectacolul „Lecţia” de Eugen Ionescu

De citit...

Iubitorii de teatru primesc invitația de a merge la avanpremiera spectacolului „Lecţia” de Eugen Ionescu, în regia lui Felix Alexa. Evenimentul este programat pe 17 septembrie, atunci când Teatrul Nottara reia spectacolele la sediu.

Spectacolul, care se va juca la sala George Constantin, de la ora 20.00, îi are în distribuţie pe Gabriel Răuţă, Cristina Juncu, Catrinel Dumitrescu, iar scenografia îi aparţine Carmencitei Brojboiu.

Eugen Ionescu a scris „Lecţia” în iunie 1950, iar prima montare a piesei a avut premiera anul următor, în februarie, la Theâtre de Poche. În 1953, a fost reluată la Theâtre de la Huchette, împreună cu „Cântăreaţa cheală”, în regia lui Nicolas Bataille, spectacolele înregistrând un mare succes. Au urmat montări în Anglia, Statele Unite, Japonia. Astăzi, „Lecţia” este una dintre cele mai jucate piese ale lui Eugen Ionescu.

Programul complet al spectacolelor Teatrului Nottara poate fi consultat pe www.nottara.ro

Organizatorii precizează că toate evenimentele se vor desfăşura în conformitate cu prevederile impuse pentru respectarea măsurilor de protecţie împotriva COVID-19.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Teatrul Nottara

 

 

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img