27 ianuarie 2022
-0.6 C
București

Teatrul Gong redeschide sălile pentru spectatori

De citit...

Vești bune din Sibiu, reprezentanții Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” anunțând că se vor redeschide sălile pentru public. Primele spectacole din acest an, „Hermann visează” în regia Elizei Păuna şi „Cel mai mare Gulliver” în regia lui Alexandru Dabija, vor avea loc vineri, de la ora 18.00.

Suntem entuziasmaţi să ieşim din nou în faţa publicului, după o pauză de aproape 11 săptămâni. Avem încredere că anul acesta va fi unul mai blând pentru noi toţi! Bucuria revederii e cu atât mai mare pentru că vom juca pentru prima dată cu public un spectacol pregătit anul trecut, dar pe care l-am prezentat doar online. Regulile de protecţie sanitară rămân valabile, iar numărul de locuri disponibile va fi sub 30% din capacitatea sălilor”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului Gong.

„Hermann visează” în regia Elizei Păuna, după o adaptare de Daniel Chirilă, se constituie ca o declaraţie urbană de dragoste adusă Sibiului, marcând cu gingăşie farmecul oraşului prin casele cu ochi, Piaţa Mare, Brukenthal sau desenele lui Dan Perjovschi.

Hermann este un băieţel ca oricare altul. Are numai 8 ani şi are toate grijile pe care le poate avea un copil la vârsta lui: şcoala e prea grea, timpul nu-i mai ajunge pentru joacă şi este dojenit permanent de părinţi şi profesori fiindcă toţi vor să-l schimbe, dar el vrea să rămână acelaşi copil visător şi jucăuş. Imaginaţia este una dintre super-calităţile lui Hermann, astfel, un drum banal spre şcoală, devine o aventură în care acesta devine eroul care îi salvează pe părinţi, profesori şi chiar întregul oraş. Pasional şi jucăuş, Charlie Fălămaş articulează această călătorie prin muzica sa, alături de actorii Raluca Răduca, Adrian Prohaska şi Lucia Barbu, ce redau bucuria teatrului de animaţie printr-un joc exaltant şi tehnic”, au precizat reprezentanții instituției teatrale.

Producţia de la Sibiu se bucură de contribuţia scenografului Romulus Boicu.

Spectacolul are o durată de aproximativ 55 de minute şi nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 5 ani. Cei mici vor putea fi alături de Hermann atât vineri, de la ora 18.00, cât şi sâmbătă, de la orele 11.00 şi 18.00, dar şi duminică, de la ora 11.00.

Spectacolul „Cel mai mare Gulliver” are la bază o adaptare de Leta Popescu, după textul omonim al lui Gellu Naum.

Spectacolul de la Sibiu este construit pe muzica Adei Milea şi îl aduce pe scenă pe Matei, un puşti supărat pentru că e prea mic şi creşte prea încet. Ca prin minune, plimbându-se prin curte, Matei dă peste un cangur pitic care îi îndeplineşte dorinţa şi îl transformă într-un uriaş. Călătoria fascinantă a lui Matei spre mare surprinde atât prin tehnica noilor păpuşi cu arc şi tije, dar şi prin proiecţiile live la scenă. Ca un inedit, trupa actorilor de la Sibiu (Lucia Barbu, Barbara Crişan, Daniela Dragomir, Gabriela Mitrea, Angela Paskuy, Claudia Stuhler, Hansel Andrei, Paul Bondane, Charlie Fălămaş şi Adrian Prohaska) a fost transformată într-o orchestră, iar întreg spectacolul a fost gândit ca unul muzical, ritmat şi haios”, au menționat reprezentanții Teatrului Gong.

Producţia are o durată de aproximativ 50 de minute şi este recomandată copiilor cu vârsta peste 5 ani. Spectacolul va fi prezentat vineri, 15 ianuarie, de la ora 18.00, sâmbătă, 16 ianuarie, de la orele 11.00 şi 18.00, dar şi duminică, 17 ianuarie, de la orele 11.00.

Persoanele interesate își pot achiziționa bilete online, începând de marţi, 5 ianuarie. Preţul unui bilet pentru oricare dintre reprezentaţii este de 12 lei, tarif flexibil, pentru a permite anularea locului şi relocarea acestuia pentru un alt spectacol al teatrului, o singură dată, în limita locurilor disponibile în momentul cererii.

Cererea de anulare a unui bilet flexibil se poate face la sediul teatrului sau prin telefon, dar nu mai târziu cu 15 minute înainte de ora de începere a evenimentului, aşa cum apare aceasta tipărită pe bilet, fără a specifica detalii despre motivul anulării. Rezervarea unui alt loc la un eveniment în următoarele 6 luni, de la data înregistrării celui anulat, este valabilă doar prin prezentarea biletului flexibil în format tipărit.

Reprezentanții instituției subliniază faptul că spaţiile publice din interiorul teatrului sunt aerisite şi dezinfectate complet, înainte de fiecare eveniment.

Accesul în teatru este permis numai în condiţiile unui triaj observaţional, ce presupune măsurarea temperaturii fiecărui vizitator/spectator. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locaţie. Nu se va permite accesul persoanelor simptomatice (tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată) şi nici al celor care înregistrează temperatura măsurată mai mare de 37,3 grade Celsius.

La intrarea în teatru, este obligatorie folosirea dezinfectanţilor pentru mâini.

Accesul în spaţiul teatrului se face cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 1,5 m, urmărind marcajele de pe podea. Masca de protecţie este obligatorie pe toată durata vizitei atât în interiorul, cât şi în exteriorul teatrului.

Agenţia de bilete a Teatrului „Gong” va fi deschisă doar cu 90 de minute înainte de începerea evenimentului şi se va închide cu 15 minute înainte de ora de începere a spectacolului.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto: Teatrul Gong  Sibiu Facebook
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Knauf Insulation preia fabrica Gecsat S.A din Târnăveni

Knauf Insulation, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața materialelor izolante, parte a Grupului Knauf, anunță semnarea contractului de achiziție a fabricii...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img