23 septembrie 2023
19.2 C
București

Teatrul Bulandra este consolidat cu bani din PNRR

Imobilul din B-dul Schitu Măgureanu, nr. 1, Sector 5, București, care adăpostește Teatrul Bulandra, va fi consolidat și restaurat cu finanțare din PNRR Componenta 5 – Valul Renovării.

Proiectul, depus de UAT Municipiul București prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), vizează consolidarea seismică şi renovarea energetică moderată a clădirii publice situată în B-dul Schitu Măgureanu, nr. 1, Sector 5, București.

Valoarea finanțării aprobate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de 65.378.065,87 lei cu TVA, iar proiectul demarat în luna februarie 2023 va fi implementat până în luna februarie 2026.

Clădirea a fost construită în anul 1935, iar în anul 1937 a fost adăugat corpul din B-dul Schitu Măgureanu, adiacent teatrului, aflat în Zona Construit Protejată 06 – bulevardul Haussmannian Elisabeta-Kogălniceanu. Imobilul are o suprafață construită desfășurată de 11.872,82 mp. și regimul de înălțime S+P+7E+M cu funcțiune mixtă (la parter sala de spectacole „Liviu Ciulei”).

Autor: Ioana Andrei
Foto: Primăria București
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei