2 decembrie 2023
13.9 C
București

Târgul de Carte Gaudeamus a ajuns la Iași

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România a ajuns la Iași. Cea de-a șaptea ediție se derulează în Capitala Moldovei în perioada 1 – 25 septembrie, în Piaţa Unirii. Evenimentul se desfășoară în incinta unui ansamblu de pavilioane expoziţionale mobile care pot fi vizitate de iubitorii de carte între orele 10.00 şi 20.00.

Faptul că avem la Iaşi un astfel de târg de carte este admirabil. Iaşiul este un oraş al culturii şi implicit un oraş al cărţii. Pe la 1650 Miron Costin spunea că ‘nu e mai frumoasă şi de folos zăbavă decât să cetitul cărţilor’. Sunt convins că un târg la care avem şansa ca editorul, scriitorul şi cititorul să fie împreună este o necesitate şi va chema lumea la ‘cetit’”, a declarat, în timpul deschiderii evenimentului, preşedintele de onoare al ediţiei, poetul Cassian Maria Spiridon, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Iaşi.

Târgul de carte Gaudeamus este organizat cu doar câteva zile înainte de începutul anului universitar şi la câteva zile după începerea anului şcolar şi oferă o excelentă oportunitate de selecţie şi achiziţie atât a materialelor necesare elevilor şi studenţilor, cât şi a titlurilor căutate exclusiv pentru plăcerea lecturii.

Autor: Filip Denis
Foto: Primăria Iași Facebook
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei