7 decembrie 2021
3 C
București

Târg de antichități în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român

De citit...

În curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, se organizează Târgul cu antichităţi ţărăneşti „Amintiri din lada cu zestre”. Evenimentul, care are loc de vineri până duminică, reunește aproximativ 50 de colecţionari şi anticari.

Vizitatorii pot admira şi cumpăra obiecte din lemn, ceramică, ţesături, împletituri, jucării, podoabe, icoane.

Nu vor lipsi prăjiturile de casă, cozonacii, turta dulce, mierea de albine ori ierburile de leac şi nici tradiţionala ţuică.

Publicul mai este invitat să răsfoiască, să citească şi să-şi îmbogăţească biblioteca cu publicaţiile muzeului: cărţi cu teme etnologice, cărţi-obiect, albume, revista „Martor”.

Preţul biletului de intrare la târg este pentru adulţi de 8 lei; pensionari – 4 lei; elevi şi studenţi – 2 lei. Biletele pot fi achiziţionate şi online de pe www.booktes.com.

Lada de zestre era aşezată la loc de cinste în casele bunicilor, aducându-ne nouă, tuturor, poveşti şi amintiri dintr-un alt timp, despre alţi oameni, despre o lume a satului care, din păcate, dispare pe zi ce trece. Cu poveşti şi amintiri dintr-alte vremuri, obiectele în care se regăsea satul de altădată au ajuns să fie rar întâlnite. Chiar dacă prezentul aduce cu sine schimbări rapide, influenţând gustul pentru obiectele de mobilier şi pentru felul în care oamenii îşi decorează casele, e bine să amintim, măcar din când în când, de aceste obiecte care ne-au încântat copilăria şi de care ne leagă atâtea amintiri, pentru ca şi cei mai tineri să înţeleagă şi să aprecieze tradiţiile şi obiceiurile care ne identifică drept români”, precizează reprezentanții MNȚR.

Târgul de antichităţi, organizat de MNŢR, face parte din evenimentele sprijinite de Ministerul Culturii în perioada 22 – 28 octombrie.

Spectacolele şi evenimentele culturale se derulează în conformitate cu măsurile luate în fiecare localitate din cauza ratei de incidenţă a COVID-19, unele putând fi suspendate de organizatori, dacă activitatea cu publicul se va închide.

Autor: Filip Denis
Foto: MNȚR

 

 

 

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img