25 septembrie 2022
18.8 C
București

Suspendarea activității firmelor care nu respectă măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii COVID -19

De citit...

Se pregătesc măsuri mai dure pentru determinarea firmelor să respecte măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii COVID -19. Guvernul va elebora un act normativ care prevede suspendarea activităţii, pe o perioadă determinată, a operatorilor economici care încalcă termenii acestor măsuri.

În hotărârea de astăzi (n.r.miercuri) a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a apărut un lucru nou. Este o propunere pentru elaborarea unui act normativ prin care să fie instituită o măsură complementară a suspendării activităţii, pe o perioadă determinată, pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii COVID -19. Au fost multe discuţii în momentul în care am relaxat condiţiile pentru anumiţi operatori economici, din păcate, chiar dacă unele restricţii au rămas în vigoare, vedem foarte mulţi operatori economici care nu respectă aceste restricţii. Această propunere vine exact după aceste observaţii pe care le-am avut în ultima perioadă, pentru un act normativ care să reglementeze această situaţie cu suspendarea activităţii pe o perioadă determinată. Şi vor fi mai multe propuneri”, a anunțat premierul Florin Cîţu.

Actul normativ se va adresa doar operatorilor economici, iar amenzile pentru aceştia nu vor fi mărite.

Nu mărim amenzile, pentru că amenzile aţi văzut că nu au niciun efect. Este vorba de activitate, suspendarea activităţii pe o perioadă determinată. (…) Dacă mă întrebaţi pe mine, cred că putem să începem cu două săptămâni şi apoi să creştem treptat pentru cei care nu respectă în continuare. Cred că mergem cu o perioadă minimă de două săptămâni. Dar asta este doar ceea ce aş propune eu. Încă nu avem actul normativ. CNSU ne-a făcut o propunere pentru a face un act normativ şi când va veni actul normativ în şedinţă de guvern, îl vom aproba, dar eu propun iniţial minim două săptămâni”, a mai spus șeful Executivului.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img